ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raportul de activitate al TVR pe 2014 a fost respins, miercuri, cu 115 pentru şi 220 de voturi împotrivă, iar potrivit legii, Consiliul de Administraţie şi preşedintele director general al TVR Stelian Tănase se consideră demişi.

Comisiile reunite de cultură din Camera Deputaților și Senat au dat un raport favorabil pentru numirea directorului de programe al SRTv, Irina Radu, în funcția de director interimar al instituției.

Decizia a fost luată cu 21 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" și șase abțineri.

"Ce vreau să vă spun este că am acceptat să vin aici în fața dvs. pentru că mi se pare de datoria mea și mi se pare o obligație morală din partea mea să spun da. Chiar dacă într-o asemenea conjunctură lucrurile au șansa mică să se termine cu bine pentru mine, dar am decis să îmi asum acest lucru. (...) Mi s-a părut interesant să fie propus cineva pentru prima dată din Televiziunea Română și, recunosc, acest lucru m-a mobilizat și m-a făcut să îmi asum acest risc", a declarat Irina Radu la audierea din Comisiile de cultură, conform Agerpres.

Ea a spus că trebuie să convingă Guvernul că SRTv are nevoie de ajutor.

"Cred că trebuie să aibă încredere colegii că TVR mai poate fi funcțională, cred că trebuie să convingem forurile decizionale, pe dvs. inclusiv că legile trebuie schimbate. Trebuie să convingem Guvernul că avem nevoie de ajutor și vin și cu o rugăminte din prima clipă: consider că trebuie să vă rugăm să ne dați o oră din viețile dvs. pentru a va prezenta niște cifre și niște lucruri, pentru că la teorie și mâini întinse nu mai reacționează nimeni", a adăugat Irina Radu.

Numirea ei urmează să fie aprobată de plenul reunit.