Un marș împotriva construirii moscheii din Capitală organizat miercuri de Partidul România Unită în București a determinat o reporteră a Mediafax să titreze că participanții la eveniment au fost acompaniați de "cântece legionare", fără să le numească.

În înregistrarea pusă la dispoziție de Mediafax, se aude pe fundal melodia "Drum bun", unul dintre cele mai cunoscute cântece ale Armatei Române, care se aude frecvent la paradele militare. De altfel, melodia a fost cântată și înregistrată inclusiv de Ansamblul "Doina" al Armatei Române.

 

Celelalte melodii incriminate ca "legionare" sunt "Treceți batalioane române Carpații" sau "Cântă cucu-n Bucovina". "Treceți batalioane române Carpații" este cântecul de luptă al Armatei Române din primul război Mondial, în campania de dezrobire a Ardealului și este cântat și azi de soldații români( VIDEO).

"Cântă cucu-n Bucovina" este o melodie populară de peste 110 ani, culeasă de un dascăl din Cernăuțiul pe-atunci ocupat de austrieci, Constantin Mandicevschi.

Alte melodii "legionare" ce s-au putut auzi la marș au fost "Șoim Român", tot a Armatei Române precum și imnul "Deșteaptă-te române".

O înregistrare de la eveniment, cu melodiile incriminate de Mediafax, este disponibilă mai jos:Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews