ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Controversatul avocat Remus Borza, care a reuşit să readucă Hidroelectrica pe profit, după ce a băgat-o în insolvenţă, ar putea fi nominalizat de PSD la conducerea televiziunii publice, afirmă evz.ro.
 
Potrivit unor surse din PSD, TVR va intra în insolvenţă, ceea ce va presupune ca actualul Consiliu de Administraţie să fie suspendat. TVR acumulase, la sfârşitul lui 2014, datorii totale de 700 de milioane de lei, din care 440 de milioane la bugetul de stat (circa 159 milioane de euro).
 
În momentul în care s-a declanşat insolvenţa, orice executare silită se suspendă şi orice presiune cu privire la plata imediată creanţelor este suspendată. Acest lucru înseamnă că firma ajunge la un moment zero în care are timp să îşi poată reorganiza activitatea.

În pofida succesului de la Hidroelectrica, Borza s-a ales cu o condamnare de un an la închisoare, cu suspendare. El a fost găsit vinovat de conflict de interese pentru că firma de insolvenţă deţinută de el, Euro Insol, administratorul judiciar al Hidrolectrica, a încheiat contracte de asistenţă juridică cu casa de avocatură la care Borza era asociat.