ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Promovarea homosexualității este nelipsită din presa românească, zi de zi fiind bombardați cu mesaje cheie, fie de susținere a ideologiei progresiste pro LGBT, fie de denigrare, prin etichetarea ca fiind extremism religios sau conspirație pro rusă, a oricărei opinii critice.

Așadar, în această săptămână, aflăm că sunt în regulă reclamele cu bătrâni homosexuali, că toată sfera conservatoare din UE sprijină drepturile minorităților sexuale, în timp ce lumea întreagă cântă și dansează în cadrul unor concerte organizate în sprijinul comunității LGBT.

Dexonline: propagandă sf [At: BĂLCESCU, M. V. 141 / Pl: ~de (înv) ~dii / E: fr propagande] 1 Acțiune organizată de răspândire în mase a unor idei care prezintă și susțin un partid politic, o teorie, o concepție etc., cu scopul de a le face cunoscute și acceptate, de a câștiga adepți etc. Si: (îvr) propaganție. 2 (Rar) Acțiune de lămurire, de convingere. Provocarea noastră: găsiți o știre în mass-media românească în care un homosexual, sau mai mulți, e prezentat și într-o lumină negativă. Succes!


Știrile curcubeu arată cam așa:

Interviu Mihaela Miroiu (Spotmedia.ro, 30 iunie)

„Așa că îi înțeleg că au spus: nu știu ce imagine au oamenii despre homosexualitate și homosexuali, dar eu sunt o doamnă de 70 de ani, lesbiană și nu fac rău nimănui. Pot să le înțeleg supărarea că imaginea lor nu e acceptată. E supărător pentru ei să nu găsească nici măcar un cuplu homosexual în tot ce înseamnă publicitate.”

„La ora actuală, nu există niciun conservator sau creștin-democrat respectabil în zona UE care să fie împotriva drepturilor minorităților sexuale. Avem însă împotrivă extremiștii de dreapta, inclusiv fundamentaliștii religioși”.

Muntenegru a legalizat parteneriatul civil între persoane de același sex (Agerpres, 2 iulie)

Organizația pentru apărarea drepturilor comunității LGBTQ din Muntenegru a salutat adoptarea legii spunând că este '„o mare victorie'' și „un pas către libertatea noastră și către libertatea tuturor cetățenilor din Muntenegru''.

Referendum Rusia (Adevărul, 30 iunie)

„Votează sau homosexualii îți iau copiii. Strategia folosită de Putin pentru a-i scoate pe ruși la vot a fost utilizată și de Coaliția pentru Familie. Instituțiile media Pro-Kremlin folosesc drepturile LGBTQ pentru a trage linii imaginare de demarcație între ordine și haos, virtute și viciu, Rusia și Occident”.
 

Mesaj de solidaritate Pride transmis de Comisia Europeană (Libertatea, 29 iunie)

Comisia Europeană: Guvernele trebuie să susțină persoanele LGBTI+ combătând stigmatizarea socială la care acestea sunt încă expuse.
 
Scrisoare studenți pro ideologie de gen (Libertatea, 29 iunie)

44 de studenți la Științe Politice, în cadrul UB, reacționează la declarațiile lui Cătălin Avramescu și cer decanului să clarifice poziția facultății pe tema identității de gen.


Sondaj UNICEF educație sexuală școli (Edupedu, 30 iunie)

Unul din 3 adolescenți simte o presiune legată de înfățișarea fizică, iar 42% declară că au fost hărțuiți sau agresați pe motive de gen, arată un sondaj UNICEF. 52% sunt îngrijorați de amendamentul care interzice schimbul de informații privind egalitatea de gen în școli și universități


Gay Pride 2020, marcate prin ediții majoritar virtuale, după 50 de ani de la înființarea evenimentului (Agerpres, 28 iunie)

Câteva mici manifestații au marcat această aniversare specială, însă cele mai multe dintre paradele gay din acest an au fost grupate sub eticheta "Gay Pride", un eveniment virtual.

Concert LGBT (Adevărul, 28 iunie)

Artiști și personalități dintre cele mai renumite s-au unit într-un concert de susținere a drepturile comunității LGTBIQ+ care nu și-a mai putut organiza tradiționalele din cauza pandemiei.