ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția a „săltat” în această seară o femeie din mișcarea „Rezist” care ar fi instigat online la violențe împotriva forțelor de ordine, după cum susțin autoritățile. „Rezista” Angi Șerban a reacționat pe Facebook după ce un luptător SIAS a îndreptat ieri, la protestele de la Constanța, o armă împotriva unei mașini mici în care se afla o femeie și, se spune, și un copil. (VIDEO AICI).

Ulterior Jandarmeria a precizat că arma respectivă ar fi fost încărcată cu armament „non-letal”.

Este vorba despre Angi Șerban care s-a făcut remarcată în urmă cu câțiva ani în protestele „Rezist” îndreptate împotriva lui Liviu Dragnea, activistă la organizația soroșist-macoveist-koveșistă „Corupția ucide”, apropiată de USR.

ACTUALIZARE: Angi Șerban a scris pe contul ei de Facebook publicând și o filmare:

„M-a luat Poliția Română de la o adresa la care nu domiciliez, cu mandat de aducere pentru instigare publică.
M-au dus la Secția 13 și acum la Secția 18. Mă plimbă între secții.
Domnule Cătălin Predoiu, de unde știe poliția unde dormeam în kwrwl gol mai devreme?
Îmi ascultă Ministerul Afacerilor Interne din România telefonul fără mandat?”

Comunicatul Poliției

”La data de 14 ianuarie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 18 Poliție s-au sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de ,,instigarea publică la săvârșirea de infracțiuni”.

În fapt, la data de 14 ianuarie 2024, în mediul online, prin intermediul unei rețele de socializare, a fost postat un mesaj, care instiga la săvârșirea de infracțiuni.

În urma activităților specifice efectuate de către polițiști, a fost identificată persoana care administrează contul de pe respectiva rețea de socializare.

În urma relaționării cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a fost emis un mandat de aducere, pe numele femeii, în vârstă de 36 de ani.

Astfel, în baza mandatului de aducere, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției 13 Poliție, aceasta a fost condusă la sediul subunității de poliție, în vederea audierii.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 18 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "instigarea publică”, faptă prevăzută de articolul 368 din Codul Penal.”, se spune în comunicatul remis redacției ȘtirpeSurse, devenită, acum, Știri Oficiale.

Abuzul autorităților este evident! Dar dacă este atent manevrat?

Oare nu cumva, prin astfel de gesturi exagerate, ca agitarea unei arme din partea unui profesionist și ridicarea unei femei de acasă pentru o postare, unele autorități nu vor de fapt să pună gaz pe foc? Sau vor să strângă șurubul cenzurii? Sau sunt luate de val și calcă în străchini? - ceea ce este cel mai puțin probabil.

Se urmărește scoaterea „populației Rezist” la proteste ca să se schimbe „alchimia” mișcării fermierilor și transportatorilor? Nu mai intra USR-ul în Parlament?

Postarea femeii în care la final adresează direct MAI o întrebare legată de „cocktail-uri Molotov”: