ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Robert Turcescu publică în premieră pe site-ul său un document care a "ieşit acum din sertare: e vorba de un „celebru” protocol încheiat între Clubul Român de Presă şi firma lui Hassan Awdi, groparul Rodipet. " 
 
Se vorbeşte intens zilele acestea (din nou) despre un personaj, Hassan Awdi, care a nenorocit presa scrisă după ce a primit aproape moca de la Adrian Năstase fosta reţea de distribuţie a presei, Rodipet.
 
"Povestea tristă, dar dubioasă a privatizării Rodipet au scris-o excelent colegii de la Digi 24. N-o reiau. Dar public în premieră un document care a ieşit acum din sertare: e vorba de un „celebru” protocol încheiat între Clubul Român de Presă şi firma lui Hassan Awdi, groparul Rodipet", scrie Robert Turcescu pe site-ul său.

"În urmă cu aproape zece ani, pe 3 mai 2006, de Ziua Mondială a Presei, l-am întrebat pe Cristian Tudor Popescu despre acest document, deşi nu intrasem în posesia lui. La vremea aceea, cu figura-i tristă şi cruntă, CTP, care era încă preşedintele Clubului Român de Presă, mi-a recunoscut în direct în emisiunea „100%” că şi-ar fi dorit ca acest document să nu existe. Regretele erau însă tardive.
 
Documentul pe care-l public azi a contribuit decisiv şi în mod nefast la dispariţia presei tipărite din România, aşa cum a fost ea înainte ca Rodipet să încapă pe mâna lui Hassan Awdi. Pentru că, aşa cum veţi putea citi şi vedea mai jos, sub semnătura lui Cristian Tudor Popescu şi a colegilor lui din „marele” Consiliu de Onoarea al CRP, s-a ales praful de cea mai mare reţea de distribuţie a presei din România, defuncta Rodipet.
 
CTP şi amicii lui din CRP au dus Rodipet la groapă. De ce au făcut-o? Ce înţelegere au avut cu Năstase şi cu Awdi? M-aş putea lansa în nişte speculaţii, dar zău că mi-e o silă teribilă! Cert este că în documentul de mai jos veţi putea vedea cum se angaja CTP sub semnătură să-l ajute pe Hassan Awdi, groparul Rodipet, să ia cât mai multe chioşcuri în concesiune pe 49 de ani şi multe alte chestii care mie îmi sună un pic a trafic de influenţă.

Era, cândva, şi un dosar instrumentat de DIICOT pe speţa asta, oare ce s-o fi ales de el? Mă rog, să n-o lungim, iată integral documentele promise, poate le împrospătam memoria şi unora dintre cei ce ar trebui să lămurească juridic afacerea privatizării Rodipet.

Cât despre CTP, acum că e ceva mai liber şi nu mai are atâta treabă la ziar, poate se îndură şi explică frumos şi calm cum şi în ce condiţii, de ce şi pentru ce, a bătut el palma cu Hassan Awdi şi cu Adrian Năstase în afacerea Rodipet. Pentru că fără protocolul semnat de Popescu via CRP, privatizarea mizerabilă a celei mai mari reţele de distribuţie a presei din România n-ar fi fost posibilă".