La concursul organizat de către Ministerul Culturii s-au propus 13 variante. Votul publicului contează într-o proporție de 25% din rezultatul final. Deja au apărut suspiciuni de plagiat.

În prima etapă, 3 agenții de publicitate și-au prezentat propunerile în fața unui juriu de specialitate.

Până duminică seara are loc cea de-a doua etapă, în care publicul român își poate vota logo-ul preferat.

Cele 13 creații au fost realizate pro bono de 3 agenții membre ale Uniunii Agențiilor de Publicitate din România.

Printre specialiști au apărut deja discuții despre plagierea unora dintre logo-uri.

Două par inspirate din logo-ul creat pentru Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, iar despre altă creație cei din domeniu spun că sunt folosite aceleași elemente ca în logo-ul din campania parlamentară a Partidului Social Democrat.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews