Cristian Țopescu, fostul comentator sportiv al Televiziunii Române, a murit marți, la vârsta de 81 de ani. În urmă cu o săptămână, el a fost internat de urgență la Spitalul Elias. Medicii au anunțat că jurnalistul a suferit un stop cardiorespirator iresuscitabil.

În vârstă de 81 de ani, Cristian Țopescu a fost internat după o criză severă de diabey. Surse medicale au precizat ca a ajuns la spital cu o glicemie extrem de ridicata, motiv pentru care tot sistemul imunitar i-a fost dat peste cap. Cristina Țopescu, fiica acestuia, a scris un mesaj dramatic și emoționant. 

Între anii 1964-2004, la TVR, a lucrat ca reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor șef sport, director general adjunct TVR. Cristian Țopescu a avut și un mandat de senator de București, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

În urmă cu un an și două luni Klaus Iohannis i-a oferit Ordinul Național "Steaua României" în grad de Cavaler lui Cristian Țopescu, ocazie cu care șeful statului a afirmat că tinerii pot găsi în acesta modele de inspirație. 
 
Cristian Țopescu a fost „vocea” care a comentat meciurile echipei naționale a României la cel mai de succes turneu final din istoria sa: Cupa Mondială din 1994 din Statele Unite ale Americii.

În 1983 a fost scos de pe post de către regimul comunist, pentru că în timpul unei partide de fotbal a echipei naționale a sugerat că spre binele fotbalului românesc, ar fi bine ca anumiți fotbaliști să fie lăsați să evolueze pentru cluburi din afara țării.
 
Între 1983 și 1990, a lucrat ca metodist în cadrul clubului Steaua, contribuind la câștigarea Cupei Campionilor Europeni în 7 mai 1986. 
 
Mizând pe popularitatea sa, regimul l-a folosit chiar după acel eveniment, pentru a calma spiritele între susținătorii echipelor de fotbal și forțele de miliție de la Otopeni.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews