Recentele dezvăluiri ale Mariei Olaru privind atmosfera de la lotul național de gimnastică au încins spiritele în mass-media românească. 

Fosta campioană mondială a scris o carte în care susține că antrenorii vremii de la lotul național, Octavian Bellu și Mariana Bitang, loveau fetele din echipă. Reacția antrenorului Octavian Bellu a fost de a nega acuzațiile, afirmând că este opera unui grup care vrea să distrugă gimnastica. 

O reacție deosebită a avut-o însă jurnalistul Grigore Cartianu. Acesta a susținut, nici mai mult nici mai puțin, că la mijloc este mâna Rusiei, care prin intermediul soțului Mariei Olaru ar manipula-o pe fosta sportivă.

"Fosta gimnastă Maria Olaru spune că antrenorii care au făcut-o campioană mondială și olimpică - Octavian Bellu și Mariana Bitang - îi vorbeau urât și chiar o băteau.


Așa o fi, nu știu. Dar faptul că Maria Olaru s-a măritat cu deputatul Bogdan Diaconu, un personaj insalubru, rusofon, antieuropean și antiamerican, creație a PSD și actual președinte al PRU, mă bagă la bănuieli. Rușii au prostul obicei de a destabiliza o țară discredintându-i valorile", a scris el pe facebook.
 
 
Confruntat cu reacțiile negative ale cititorilor, Cartianu nu a dat înapoi: "Dar bătaia nu e confirmată și de alte gimnaste. Dacă afirmațiile nu sunt adevărate, ci au rol de intoxicare?!".
 

 
Jurnalistul a mai spus că "rușii sunt prin preajmă"...