Cotidianul „Adevărul” a publicat o știre conform căreia marea actriță Olga Tudorache ar fi murit, deși artista este în viață, dar aflată la Terapie Intensivă la Spitalul Elias din Capitală.

Știrea fusese publicată pe siteul adevărul.ro - cel citat de Cristina Tunegaru în propunerea ei de manual de clasa a V-a -, în cursul dimineții și titra: „Olga Tudorache a murit la vârsta de 88 de ani”.  Acest lucru s-a întâmplat pentru că jurnaliștii de la Adevărul s-au pregătit de moartea marii artiste, și nu au mai avut răbdare ca ea să se și producă. 

Există o practică răspândită prin unele redacții, aceea de a se pregăti articole cu evenimente iminente, urmând a fi publicate în secunda în care acestea sunt confirmate. Crezând că Olga Tudorache nu mai are nicio șansă de a trăi, cei de la Adevărul și-au pregătit articolul cu moartea acesteia, pândind momentul în care ea se va produce.

Aflată internată la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Elias, marea actriță Olga Tudorache se luptă cu un accident vascular cerebral, unde se află sub tratament și supravegherea medicilor.

Olga Tudorache are 88 de ani.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews