ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cotidianul „Adevărul” a publicat o știre conform căreia marea actriță Olga Tudorache ar fi murit, deși artista este în viață, dar aflată la Terapie Intensivă la Spitalul Elias din Capitală.

Știrea fusese publicată pe siteul adevărul.ro - cel citat de Cristina Tunegaru în propunerea ei de manual de clasa a V-a -, în cursul dimineții și titra: „Olga Tudorache a murit la vârsta de 88 de ani”.  Acest lucru s-a întâmplat pentru că jurnaliștii de la Adevărul s-au pregătit de moartea marii artiste, și nu au mai avut răbdare ca ea să se și producă. 

Există o practică răspândită prin unele redacții, aceea de a se pregăti articole cu evenimente iminente, urmând a fi publicate în secunda în care acestea sunt confirmate. Crezând că Olga Tudorache nu mai are nicio șansă de a trăi, cei de la Adevărul și-au pregătit articolul cu moartea acesteia, pândind momentul în care ea se va produce.

Aflată internată la Secția Terapie Intensivă a Spitalului Elias, marea actriță Olga Tudorache se luptă cu un accident vascular cerebral, unde se află sub tratament și supravegherea medicilor.

Olga Tudorache are 88 de ani.