ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Invitat la postul public de radio, Andrei Gheorghe a folosit un limbaj nepotrivit la adresa ascultătorilor, fără ca realizatorul emisiunii, Alexandru Rusu, să aibă vreo reacție. Angajații Radio România au reacționat: „Ascultătorii nu merită să fie terfeliți".

„Colectivul jurnaliștilor din Radio România se declara mâhnit de faptul că în urma unei emisiuni difuzate la Radio România Actualități, invitatul Andrei Gheorghe a folosit cuvinte greu de reprodus la adresa ascultătorilor, iar realizatorul Alexandru Rusu nu a luat măsuri. Radio România nu este un post «de rahat» dacă e să îl cităm pe Andrei Gheorghe, iar ascultătorii nu merită să fie terfeliți de către un rebut al radioului comercial", potrivit unui comunicat al Radio România.

Când moderatorul îi spune că sunt ascultători care nu pot suna și că au trimis mesaje, Andrei Gheorghe spune că nu îl interesează și preia controlul asupra formatului emisiunii: „o să facem intrarea mesajelor mai încolo, dar emisiunea e a ta". Întrebat cum se descurcă cu „haterii", Andrei Gheorghe a răspuns: „Când am venit în București, taica-meu abia murise și primul an probabil și-au dat seama că mă doare. Toate trimiterile anale și felațiile erau la adresa lui taica-meu. Mă descurc ușor, că am trecut peste asta. Când mă duc acasă ascult radio și mă gândesc la proști" (min. 18:37) Într-o discuție despre cazul elevului trimis acasă să se tundă, Andrei Gheorghe a spus că, dacă ar fi fost copilul lui, i-ar fi zis să se tundă doar dacă vrea el. „În tot discursul ăsta apar niște voci care spun că e școală confesională. Ok, e adevărat. Te duci undeva, asa e regula. Pe bune? Regulile sunt făcute ca să fie la nesfârșit respectate. Atunci stați dracu' în pădure. Duceți-vă în peșteri. Violați dinozauri. Dacă nu încălcam regulile până acuma, eram copiii părinților noștri"

Jurnaliștii Radio România au cerut suspendarea din funcție a realizatorului emisiunii și deschiderea unor cercetări disciplinare împotriva realizatorului Alexandru Rusu dar și a managerului Dan Preda. 

„Este pentru prima dată în istoria radioului public când, pe post, sunt folosite cuvinte jignitoare la adresa publicului ascultător. Ca urmare a acestui derapaj, cerem public suspendarea din funcție și deschiderea unor cercetări disciplinare împotriva realizatorului Alexandru Rusu, dar și a managerului Dan Preda. Alexandru Rusu i-a permis timp de 2 ore lui Andrei Gheorghe să folosească un limbaj care nu face cinste postului național de radio, iar Dan Preda a mușamalizat acest derapaj cu bună știință!", se mai arată în comunicat.  

În urma comunicatului emis de jurnaliștii Radio România, Andrei Gheorghe a postat pe Facebook următorul mesaj:  „Acuma vre’o trei săptămîni am acceptat invitația domnului Alexandru Rusu la o emisiune moderată de acesta între orele 23 și 02. Reacția imbecila ne devoalează primitivismul instituției. Limbajul de asemenea. Citatul trunchiat și neinteligibil este o parte dintr’o discuție in care tradiției, cu a sa întoarcere către trecut, ii opuneam progresul ca unica alternativa viabila, altfel am continua sa trăim in peșteri. Fățărnicie și lecții de profesionalism este ceea ce primim de la radio romania. Adică niște ratați in meserie, slugi sordide și suflete istovite care își terfelesc ascultătorii, lupta ferm pentru dreptate. ) cit despre cuvintele de nedescris nu le’am prea identificat in text. Scuze domnului Rusu și domnului Preda și regrete ca trebuie sa lucreze cu așa niște cretini. Ascultați și voi seria de fonfaiti, fleoscaiti și vorbitori cu proteza uitată la buda și ginditi’va cum acești specialiști ronțăie anual bugete mai mari ca protv’ul și antena la un loc. Emisiuni care sa spună ceva? Spălarea de cadavre. Umor? Glume cu uac, uac, uac. Informații? Mai bine efemeride.ro. Cea mai nereformată, mai îmbătrânită in rele și mai toxica Gașca din romania lucrează la stat, la radio, la TVR și la agerpres. Specialist in media cu tulnice".