ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul României va ajunge la Alba Iulia, în fieful numărul 1 al liberalilor, pe data de 29 noiembrie, pentru a ține o ședință omagială cu ocazia Centenarului, la Sala Marii Unirii, scrie alba24.ro

Încă din luna august, prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, declara pentru Alba24 că se află în discuții avansate pentru organizarea unei ședințe comune a Guvernului cu ocazia Zilei Naționale a României. Atunci era vehiculată ideea organizării unei ședințe comune a Guvernului și Parlamentului României, cu un singur punct: Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, în Casa de Cultură a Sindicatelor.   
 
Într-o conferință de presă ținută de PSD Alba Iulia, deputatul Ioan Dîrzu a declarat, joi, că, pe 29 noiembrie, Guvernul României în frunte cu premierul Viorica Dăncilă vor ține în Sala Marii Uniri din Alba Iulia, o ședință pentru a omagia 100 de ani de România.
În dimineața zilei de 1 Decembrie 1918, în Sala Unirii din Alba Iulia, pe atunci cazinou militar, 1.228 de delegați din Transilvania au hotărât Unirea cu România. Imobilul Sălii Unirii a fost construit între anii 1898 și 1900 și se află în Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia, fiind cel mai vizitat obiectiv din județul Alba, amintește Mediafax.

În cadrul Marii Adunări Naționale s-a prezentat Rezoluția de Unire care cuprindea un amplu și avansat program de reforme democratice care urmau să stea la temelia noului stat. Rezoluția adoptată de Marea Adunare Națională, primită cu entuziasm de mulțimea masată pe întinsul platou din spatele cetății, a pecetluit Unirea Transilvaniei cu România și a conturat totodată sensul dezvoltării democratice a societății românești.

Rezoluția Marii Adunări Naționale a fost citită delegaților de către Vasile Goldiș, iar apoi a fost votată.