ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicația online G4media.ro, un spinoff al Hotnews.ro, dezinformează cititorii în privința persoanelor care au protestat duminică la București și la Craiova împotriva tehnologiei 5G.

Sub titlul „Cine sunt militanții români împotriva tehnologiei 5G: asociații religioase, neolegionari și dacopați”, publicația condusă de Cristian Pantazi și Dan Tăpălagă susține că protestatarii ar fi numai ONG-uri cu profil religios sau istoric.

Din cele 82 de semnatare ale memoriului Stop 5G, sursa amintită numește numai 5, astfel încât să se potrivească profilului pe care încearcă să-l creeze.

Cei de la G4 ignoră cu desăvârșire faptul că la Craiova, dezbaterea despre 5G s-a petrecut în mediul academic, fiind organizată de către Facultatea de Agronomie a Universității craiovene și că la eveniment au vorbit profesori universitari și medici, între care Președinta Societății de Medicină de Familie din Dolj, dr. Adriana Dogaru dar și dr. Polixenia Stancu, șefa compartimentului de Oncopediatrie din cadrul Spitalului de Urgență din Craiova.
 
La fel, autorul articolului omite să spună că unul dintre principalii promotori ai protestelor este Asociația Pro Consumatori, un ONG cu o vechime de 30 de ani în domeniul protecției consumatorilor, care curprinde specialiști în diferite domenii.

De altfel, aceasta este modus operandi-ul predilect al unei părți a presei. În ceea ce privește dezbaterea de la MAI pe tema buletinelor biometrice, s-au scos în evidență numai anumite remarci legate de perspectiva religioasă asupra subiectului, ignorându-se faptul că este imposibil ca reprezentanții statului să fi stat de vorbă mai bine de 5 ore cu societatea civilă doar despre mântuirea sufletului (Hotnews  a preluat mot-a-mot ce a zis Digi 24, care la rândul său a preluat fluxul Mediafax, nimeni nu a urmărit de fapt dezbaterea). Când este vorba de excesele pe care le fac cei susținuți de respectivele publicații, ni se replică faptul că sunt doar excepții, marginalii. Același lucru nu se aplică și în cazul celorlalți, cărora li se scot în evidență doar excepțiile.

În altă ordine de idei, nu este clar de ce persoanele religioase sau cu pasiuni spre istorie nu ar avea dreptul să-și expună punctul de vedere în ceea ce privește o problemă de impact major, dar un activist ecologist poate susține, nederanjat de nimeni, că soluția problemelor noastre este extincția populației României. Problema să fie cumva că există un monopol pe „societatea civilă” care nu trebuie nicicum deranjat?

Pentru o listă impresionantă de vulnerabilități cauzate de implementarea rețelei 5G puteți citi acest articol de pe siteul pressone.