ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul Munte Athos, dar și ortodoxia, reprezintă o atracție din ce în ce mai puternică pentru mulți dintre tinerii de succes ai României.

Dacă exemplele lui George Ogăraru, a actorilor Aureliu Surulescu și Ioana Picoș, a tenorului Vlad Miriță, a rapperilor Cedry2k și Dragonu',  sunt deja cunoscute, alții le calcă pe urme.

Ultimul pe această listă este Andrei Tiberiu Maria, unul din cei mai de succes cântăreți români de după 1990. Smiley, așa cum este mai cunoscut, a făcut un pelerinaj la Sfântul Munte Athos la începutul lunii octombrie.

Informația a fost postată pe un blog românesc dedicat Sfântului Munte, împreună cu o fotografie. 

Andrei Tiberiu Maria s-a născut la Pitești acum 32 de ani și a devenit cunoscut ca membru al trupei Simplu. Smiley este și un producător și compozitor de succes.
 
Muntele Athos, cunoscut și ca "Sfântul Munte" sau "Bastionul Ortodoxiei" găzduiește mai multe mănăstiri ortodoxe, cunoscute pentru trăirea duhovnicească a monahilor. Pe Sfântul Munte sunt și două schituri românești, Lacu și Prodromu, asta deși multe din marile mănăstiri au ca ctitori români.
 
Pe muntele Athos nu au acces decât bărbați.