ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raluca Stroe Brumaru este noul coordonator cu atribuții de director al Direcției Știri din TVR, după ce Stelian Tănase a luat act de faptul că șeful acestui structuri, Claudiu Lucaci, se află în incapacitate temporară de muncă, se arată într-un comunicat al Televiziunii.

Precizările au fost făcute la cererea agenției Mediafax, după ce Adrian Ștefan Bădescu, membru în CA al TVR din partea Guvernului, a sesizat Comisiile pentru Cultură din Parlament privind posibilele abuzuri făcute de Stelian Tănase la Știrile TVR, unde Claudiu Lucaci a fost înlocuit cu Raluca Stroe Brumaru.

Bădescu susținea că Stroe Brumaru nu semnase "din februarie 2013 și până săptămâna trecută, noul CIM, cu funcția obținută după selecție și nici fișa postului în care sunt prevăzute atribuțiile sale de jurnalist TV".

"In mod normal, Codul muncii obliga angajatorul sa desfaca contractul de munca al unui angajat care refuza neintemeiat semnarea CIM si a fisei de post. Se pune intrebarea in ce baza juridica a fost efectuata prestatia de catre acest angajat, ce salariu i-a fost acordat (cel dinainte de selectie sau dupa?)", a spus Adrian Stefan Badescu.

De cealaltă parte, reprezentanții SRTv au declarat joi, pentru Mediafax, ca Raluca Stroe Brumaru "a semnat actul adițional la contractul individual de muncă și fisa postului corespunzătoare funcției de jurnalist TV".

Reprezentantii SRTv nu au precizat când a semnat Brumaru aceste documente, însă au spus ca ea "este încadrată pe funcția de jurnalist TV, anterior ocupând funcția de producător TV".