ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avizul Comisiilor pentru buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului  a fost dat cu 20 de voturi "pentru" şi două abţineri. Dacă acesta va fi respins şi de plen, conucerea televiziunii publice va fi destituită. Liberalii au părăsit sala, iar şedinţa a fost amânată mai bine de o oră până când social-democraţii au reuşit să îşi aducă colegii şi pe cei din UDMR pentru a face cvorum, informează Agerpres.

Avizul negativ va fi transmis comisiilor reunite pentru cultură şi media ale Parlamentului, care urmează să stabilească data la care va fi convocată şedinţa comună.
 
"Societatea Română de Televiziune, în 2014, înregistrează datorii de 699 de milioane de lei, din care 449 milioane lei la bugetul de stat. Înregistrează o pierdere cu un rezultat financiar negativ de 81 de milioane de lei, în condiţiile în care pe contul de execuţie singurele poziţii de cheltuieli valorificate la centimă reprezintă cheltuielile de personal. Aveţi aici sume neutilizate, sume nefolosite din bugetul alocat, ceea ce este greu de explicat", a declarat preşedintele Comisiei de buget de la Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, citat de Agerpres. 
 
Totodată, el a adăugat că raportul dintre salariile mici şi cele mari din televiziune este nespecific unui serviciu public. 
 
"În condiţiile în care o treime din personalul televiziunii este salarizat la nivel de salariu minim pe economie - şi comparăm cu declaraţiile publice, pentru că aici nu aţi furnizat nicio informaţie în legătură cu nivelul de salarizare al palierului de conducere al Societăţii de Televiziune -, raportul dintre salariile mici şi mari din televiziune sunt nespecifice unui serviciu public, aşa cum sunteţi dumneavoastră, prin legea de organizare şi funcţionare. Poate dacă era o televiziune privată, politica salarială era apanajul patronului şi consecinţele unei astfel de politici le suferea patronul. Pe un serviciu public să discutăm de un palier de 30% din personal la nivel de salariu minim pe economie şi un palier de conducere la un nivel de salarizare despre care ne este jenă să vorbim public este o chestiune care, drept să vă spun, pe mine mă copleşeşte şi nu vreau să continui această discuţie", a menţionat Ştefan. 
 
Directorul Departamentului economic al SRTV, Camelia Pătru, a refuzat să spună care sunt salariile membrilor conducerii Televiziunii Române pe motiv că este o informaţie confidenţială, ceea ce i-a nemulţumit pe membrii Comisiilor de buget. Ea a precizat însă că mai mult de o treime dintre salariaţii TVR au salariul minim pe economie.