În 2012, la Știrile Pro TV apărea o știre despre inculparea unei rețele care se ocupa cu traficul de carne vie, inclusiv răpirea tinerelor din Caracal și Craiova, pentru a fi duse în Spania pentru a deveni „mame surogat”.

Pe baza acestor antecedente presa locală a adus în discuție ipoteza că în cazul Alexandrei ar fi vorba de o rețea asemănătoare.

Iată știrea din 2012(înregistarea VIDEO este aici):

 

Pentru 30 de eleve de liceu din Caracal si Craiova, adolescenta este doar un vis de care nu au avut parte. Au cazut in mrejele unor indivizi care le-au batjocorit si le-au terorizat.

Fetele au fost fortate sa isi vanda trupurile, nu doar pentru placeri usoare.

Unele dintre ele urmau sa fie trimise in Spania, ca sa fie mame surogat.

Detaliile, multe infricosatoare, au iesit la iveala intr-un dosar al procurorilor DIICOT, care au trimis in judecata 7 persoane, sub acuzatiile de trafic de minore si santaj.

Elena este doar una dintre victime. A fost batuta si obligata sa intretina relatii intime cu cei din grupare, iar totul a fost filmat.

Copila a fost santajata, la fel ca celalalte, ca imaginile vor ajunge la colegii si profesorii ei, daca nu se va prostitua.

La randul ei, a fost fortata sa vada imagini deocheate cu alte adolescente siluite. Unii dintre clienti, sustine tanara, erau si ei amenintati cu inregistrarile.

Printre elevele traficate se numara si o handbalista a Clubului Sportiv Scolar din Caracal, dar si o alta prietena de-a ei.

De aceasta din urma au profitat peste 500 de barbati. Unii dintre ei sunt cetateni americani, care au venit la Deveselu, unde urmeaza sa fie amplasat scutul antiracheta, sau austrieci, angajati sa consolideze o hidrocentrala de pe raul Olt.

Miza insa pentru traficantii de minore era sa le scoata pe fete din tara si sa le vanda drept mame surogat.

Aveau legaturi in diverse orase ale Europei si planuiau sa le marite de convenienta cu unii dintre membrii gruparii, ca sa parasesca Romania fara acordul parintilor.

In tot acest timp, parintii fetelor nu au stiut nimic. Au aflat de la politie.

Liderul retelei era un individ pe nume Bogdan Marinel. Prin filtrul lui treceau elevele racolate.

Procurorii DIICOT au trimis in judecata 7 persoane, printre care si un pompier din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews