Comitetul Director al Televiziunii Române (TVR) a respins aproape toate colaborările externe ale jurnaliștilor, singurii exceptați fiind colaboratorii Radio România.

O serie de angajați de la sport, care comentau pentru posturi ca DigiSport, Look TV sau Eurosport nu au primit aprobarea pentru a colabora cu aceste stații, notează Pagina de Media.

Liana Stanciu, cea care realizează mai mulți ani matinalul postului de radio Magic FM, nu mai poate colabora cu stația, după hotărârea Comitetului Director.
 
Lista jurnaliștilor vizați de decizie:

 • Liana Stanciu. Nu se aprobă colaborarea doamnei Liana Mariana Georgescu (Stanciu), jurnalist TV, cu trustul AG Radio Holding din România, respectiv Magic FM, pentru realizarea emisiunii matinale Magic Start.
 • Marian Olăianos. Nu se aprobă colaborarea domnului Marian Olaianos, jurnalist în cadrul Departamentului Emisiuni și Știri Sportive, cu postul Look TV, în calitate de comentator sportiv al meciurilor din Liga 1 de Fotbal, sezonul 2017-2018.
 • Radu Tudor. Nu se aprobă colaborarea domnului Radu Tudor, jurnalist–S în cadrul Departamentului Știri, cu Radio Pro FM/DigiFM -divizia știri, în calitate de editor.
 • Chican Marin Daniel. Nu se aprobă colaborarea domnului Chican Marin Daniel, producător știri sportive RTV la Departamentul Emisiuni și Știri Sportive, cu postul de televiziune Eurosport și cu ziarul on-line de sport "ProSport”, în calitate de comentator de tenis.
 • Vlad Lucian Arhire. Nu se aprobă colaborarea domnului Vlad Lucian Arhire, jurnalist S (redactor) în cadrul Departamentului Emisiuni și Știri Sportive, cu postul de radio Digi FM, ca prezentator al Jurnalelor de Știri.
 • Narcis Șelaru. Nu se aprobă colaborarea domnului Narcis Selaru, jurnalist în cadrul Departamentului Emisiuni și Știri Sportive, cu postul de televiziune Digisport, în calitate de comentator pentru meciuri de volei, polo și box.
 • Monica Bucur. Nu se aprobă colaborarea doamnei Monica Bucur cu postul de televiziune Digisport, în calitate de comentator al competițiilor de atletism, gimnastică, echitație, patinaj artistic, schi alpin. 
 • Adrian Tudor. Nu se aprobă colaborarea domnului Adrian Tudor, jurnalist TV (S) în cadrul Direcției Știri, cu postul de radio Europa FM.
 • Ilea Cristian Alin. Nu se aprobă solicitarea domnului Ilea Cristian Alin, director imagine la TVR Timișoara, de a continua activitatea în cadrul Asociației Wild Watch, în funcția de președinte.
 • Emil Hossu Longin. Nu se aprobă colaborarea domnului Emil Hossu Longin, jurnalist senior în cadrul Departamentului Emisiuni și Știri Sportive, cu postul de televiziune Digisport, în calitate de comentator al competițiilor de baschet și fotbal.
 • Cristian Mîndru. Nu se aprobă colaborarea domnului Cristian Mindru, jurnalist-S în cadrul Departamentul Emisiuni și Știri Sportive, cu postul de televiziune Digisport, în calitate de comentator al competițiilor de tenis din circuitul WTA și ATP.
 • Lucian Lucescu. Nu se aprobă colaborarea domnului Lucian Lucescu, jurnalist TV în cadrul Studioului TVR Iași, cu CSM Politehnica Iași, în funcția de ofițer de presă.
 • Alexandru Costache. Nu se aprobă solicitarea domnului Alexandru Costache de a realize voluntar 3 interviuri cu personalități din Justiție pentru proiectul civic Once Upon a Time in Romania.
 • Gelmărean-Vig Emese. Nu se aprobă solicitarea doamnei Gelmărean-Vig Emese, jurnalist senior la Redacția Minorități TVR Cluj, de colaborare cu ziarul online Maszol.ro.
 • Ilinca Oana Crețulescu. Nu se aprobă colaborarea doamnei Ilinca Oana Crețulescu, jurnalist (S) în cadrul Departamentului Alte Minorități, în funcția de consilier în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice.
 • Ilinca Nazarie. Nu se aprobă colaborarea doamnei Ilinca Nazarie, jurnalist senior la TVR Iași, cu Mediafax SA și Radio Hit Iași.
 • Alex Vasiliu. Nu se aprobă colaborarea domnului Alex Vasiliu, jurnalist senior la TVR Iași, cu Radio Trinitas, pentru realizarea unei emisiuni săptămânale de muzică clasică.
 • Steliana Orășanu. Nu se aprobă colaborarea doamnei Steliana Orășanu, jurnalist TVR Iași, cu revista de business "Devos”.
 • Roxana Morun. Nu aprobă colaborarea doamnei Roxana Morun, jurnalist TV (S) în cadrul Studioului TVR Timișoara, cu Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin din Timișoara, în calitate de consultant relații cu presa.
 • Alexandru Costache. Nu se aprobă colaborarea domnului Costache Puiu Alexandru, jurnalist (S) în cadrul Direcției Știri, cu site-ul www.romaniacurata.ro, în calitate de redactor.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews