ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Jurnalistul Titi Dincă, unul dintre cei mai cunoscuți ziariști de la Televiziunea Română, a scris  un text în care vorbește despre un fel de barbut jucat cu Învierea creștinilor.

El spune că a fost „O rostogolire a unor zaruri prin care au fost aruncate la coș zeci de reguli”.

„Barbugiii nu au dispărut.Poartă cravată azi,au gulere albe,sunt tunși regulamentar și apar din când în când la TV să ne dea lecții.Astăzi mi-a fost dat să descifrez un fel de barbut jucat cu Învierea creștinilor.Nu era jucat de cei care vor sa sărbătorească Paștele cu bună cuviință.A fost jucat de mulți,prea multi reprezentanți ai autorității de stat.O rostogolire a unor zaruri prin care au fost aruncate la coș zeci de reguli.Mi se pare ca undeva acolo sus pe colină,în deal și nu în ceruri,doi oameni de stat au jucat barbut.
Unuia i-a picat 6/6 si a zis : dă-mi 1800 muncitori.
Celălalt de fapt nu a pierdut pentru ca el măsluise zarurile”, a scris Dincă pe facebook.

El spune că trimiterea muncitorilor la Cluj pentru a fi luați la muncă în Germania a fost o operațiune bine pusă la punct de stat.

„Jocul acesta prin care sunt incizate în mentalul colectiv dramatic și impardonabil două Românii este mai mult decât periculos.Este un atentat la siguranța publică și o desconsiderare inimaginabila fată de bunul simț al oamenilor corecți.Este ca și cum ai fi atât de prost încât să aprinzi lumânarea de Înviere la două capete.Și de fapt cam așa s-a întâmplat acest caz lumânarea, în loc să lumineze și să confere speranță, poate deveni un simplu fitil care în momentul în care își va consuma capetele, va arde la mână.Mai pe românește e ca și cum ți-ai da foc la valiză.Ceea ce s-a petrecut astăzi cu cei 1800 oameni care au tranzitat frontiera României nu este un accident.Este o acțiune pusă la punct în cele mai mici amănunte.Începând de la recrutarea oamenilor,continuând cu deplasarea a zeci de autocare fără ca acestea să fie oprite de nici măcar un polițist, cu debarcarea la aeroportul din Cluj care,vorba aia,nu e pe trala în fundul pădurii,cu tranzitarea frontierei, cu sosirea celor 15-16 avioane sau câte or fi fost pentru preluarea pasagerilor,cu prefecturi și primării care s-au facut că nu văd nimic,cu direcții de sănătate sau consilii de urgență regionale și locale care se prefac ca nu au avut habar…toate compun arhitectura unor acțiuni concertate prin care,cei care țin frâiele în mână, au facut ce au vrut mușchii lor.Că așa se spune în lumea barbugiilor!”, a scris el.

Titi Dincă afirmă că după ziua de joi, 9 aprilie, nimeni nu va mai putea cere românilor să stea în casă de Paști.

„Fac parte dintre aceia care au susținut și susțin că adunările publice, inclusiv cele determinate de sărbătorile religioase, să fie restricționate temporar ca număr de participanți din rațiuni sanitare.Însa după ziua de astăzi,care este Joia Mare la catolici și la protestanți,tare mă tem că nici un Arafat,Vela sau Orban nu va mai putea cere românilor să stea în casa de Paște.Poate doar domnul Iohannis să rămână în casă cu doamna Carmen, că așa a promis la TV.Dacă în cel mai scurt timp nu vor exista demisii și demiteri în lanț,dacă autoritatea de stat nu se va manifesta în termenii conferiți de lege în maniera cea mai responsabilă cu putință,dacă nu se vor oferi explicații fundamentate și credibile oamenilor,dacă nu se vor da amenzi pe masură, păi atunci ,românii o sa faca un mare pipi cu boltă pe toate recomandările legate de participarea la slujbele de Paște.

Și dupa o asemenea ușurare biologică își vor lua lumânarea sub braț și vor merge la biserică să o aprindă la un singur capăt.

Cei care au aprins-o însă anticipat, la două capete,nu vor avea decât sa privească neputincioși cum au jucat barbut pe oameni fără lumânări, în timp ce flacăra se va apropia de degetele lor”, a încheiat el.
 
Titi Dincă lucrează de aproape 30 de ani în Televiziunea Română, îndeplinind mai multe funcții. Este doctor în filozosofie al Universității București și a realizat sute de ore de emisiuni, transmisiuni în direct. Este autorul mai multor studii în domeniul teologic.