Un document publicat de mai multe site-uri și a cărui proveniență pare a fi ANAF arată că RiseProjet, site cunoscut pentru anchetele legate de corupție pe care le dezvăluie, primește bani de la Ministerul de Externe din Olanda.

Astfel, se pare că există două contracte de cesiune de drepturi de autor, fiecare în valoare de 7.200 euro, încheiate cu Attila Biro și Alina Moscalu, finanțate pe un proiect despre „spălarea banilor”.

Olanda este vocea cea mai dură din întreaga Uniune Europeană care se opune intrării României în spațiul Schengen, cel mai des argument invocat fiind cel al corupției.

Astfel, se poate trage concluzia că Olanda plătește pentru ca ziariști din România să scrie despre corupția din țara noastră, apoi aceste anchete sunt folosite drept argumente pentru stoparea intrării în spațiul Schengen.


Un alt finanțator al RiseProject este George Soros, prin fundațiile pe care le deține în România.

„Cum poate fi descrisă mai fidel trădarea decât prin furnizarea contra cost, către un guvern străin solicitant, de instrumente care contravin și sunt folosite împotriva interesului național al statutului tău?”, se întreabă jurnalistul Sorin Faur,
 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews