ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă înregistrare difuzată recent de prezentatorul Fox News Tucker Carlson îl arată pe ofițerul de poliție al Capitoliului ,Brian Sicknick, mergând în Capitoliu în timpul asaltului din 6 ianuarie 2021, ceea ce, potrivit jurnalistului Tucker Carlson, este o dovadă că parlamentarii de rang înalt au mințit în legătură cu moartea acestuia pentru a pretinde că a avut loc o "insurecție mortală" în acea zi, relatează Epoch Times.

Noile imagini difuzate luni seara de Fox News îl arată pe Sicknick mergând prin clădire și făcând semn protestatarilor. Carlson a declarat că imaginile cu el mergând contestă acuzațiile din rapoartele cu sursă anonimă și ale unor membri de top ai Congresului, potrivit cărora el a fost ucis de către protestanți, afară.

La un moment dat, în clip, Sicknick este văzut făcând semn protestatarilor să iasă din clădire. El nu pare afectat în niciun fel, deși clipul durează doar câteva secunde.

"Ceea ce i s-a întâmplat lui Brian Sicknick nu a fost, în mod evident, rezultatul violenței pe care a suferit-o la intrarea în Capitoliu. Această casetă răstoarnă cea mai odioasă minciună politică pe care democrații ne-au spus-o despre 6 ianuarie", a declarat Carlson.

Începând cu un raport al New York Times publicat la începutul anului 2021, afirmațiile potrivit cărora Sicknick ar fi fost ucis în bătaie de către manifestanții din 6 ianuarie au fost difuzate de parlamentari democrați de top și de membri ai administrației Biden. Aceștia au citat moartea sa pentru a susține că intrarea în Capitoliu a fost o "insurecție mortală" a trumpiștilor.

Un raport de autopsie făcut public de către biroul medicului legist din Washington, D.C., arată că Sicknick a murit din cauza unui atac cerebral a doua zi după 6 ianuarie, stabilind că acesta a fost provocat de "cauze naturale".
 
Poliția Capitoliului SUA a publicat o declarație la scurt timp după aceea, în care se spune că ofițerul "a murit la datorie" și că "a apărat cu curaj Congresul și Capitoliul".

Autoritățile au declarat că Sicknick a fost atacat cu spray cu piper de către manifestanți, deși biroul medicului legist din Washington DC a declarat că acesta nu a suferit o reacție alergică la spray. Raportul, publicat în aprilie 2021, a precizat că ofițerul a suferit două accidente vasculare cerebrale și a murit pe 7 ianuarie 2021. Nu se știe public dacă era vaccinat Covid.

De asemenea, biroul medicului legist a declarat la acea vreme pentru The Washington Post că nu a găsit nicio dovadă de leziuni interne sau externe. "Tot ceea ce s-a întâmplat a jucat un rol în starea sa", a spus examinatorul.

Familia reacționează

După ce Carlson a difuzat imaginile, familia lui Sicknick a emis o declarație incoerentă către agențiile de știri și a susținut că Carlson încearcă să "ne deschidă din nou rănile".
 
Aceasta a adăugat: "De fiecare dată când durerea din acea zi pare să se fi atenuat puțin, organizații precum Fox ne deschid din nou larg rănile și, sincer, ne-am săturat de asta. Lăsați-ne naibii în pace".

Mai târziu, în declarația lor, familia lui Sicknick a susținut că înregistrarea video arată că ofițerul încearcă "să se scuture de iritanții chimici și să își reia sarcinile". Declarația nu a abordat afirmațiile potrivit cărora moartea sa nu a fost cauzată de incidentele de la Capitoliu din 6 ianuarie.

La câteva săptămâni după moartea sa, un membru al familiei ofițerului a declarat pentru Daily Mail că acesta "nu a fost lovit la cap", contestând informațiile anterioare ale NY Times. Imaginile video publicate luni de Fox au arătat că Sicknick purta o cască de protecție.

Între timp, un bărbat din New Jersey care se afla la Capitoliul SUA și a folosit spray cu piper asupra ofițerilor, inclusiv asupra lui Sicknick, a primit o sentință de 80 de luni de închisoare la sfârșitul lunii ianuarie 2023.
 
Procurorii federali au susținut că Julian Khater, în vârstă de 33 de ani, a pulverizat spray-ul pe Sicknick și pe alți doi ofițeri, iar acesta a pledat vinovat în septembrie 2022 la două capete de acuzare pentru agresiune, rezistență sau împiedicarea ofițerilor cu o armă periculoasă. El nu a fost acuzat de crimă, tentativă de crimă sau omucidere din neglijență.

Avocatul său, Chad Seigel, a declarat la începutul acestui an că autopsia medicului legist a confirmat că Khater nu a cauzat direct sau indirect moartea ofițerului. "Dacă ar fi existat vreo dovadă contrarie, l-ar fi acuzat", a spus Seigel.

Cele patru persoane care au murit la sau în apropierea Capitoliului SUA în acea zi erau toate susținători ai fostului președinte Donald Trump: Ashli Babbitt, Rosanne Boyland, Kevin Greeson și Benjamin Phillips.