ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tucker Carlson, care se află la Moscova, a confirmat marți, pe platforma sa media, că va lua un interviu președintelui rus Vladimir Putin. El va fi primul jurnalist occidental care va face acest lucru de la izbucnirea conflictului între Moscova și Ucraina în urmă cu aproape doi ani.

Într-o declarație postată pe platforma sa media, Carlson a spus că îl va intervieva pe Putin „pentru că este treaba noastră. Suntem în jurnalism. Datoria noastră este să informăm oamenii”.

Canalul de Telegram Mash a relatat prima dată că Tucker Carlson a fost văzut la Moscova, publicând o fotografie cu el la celebrul Teatru Bolșoi, la spectacolul de balet „Spartacus”. Potrivit canalului, este prima călătorie a lui Carlson în Rusia și se află acolo de la 1 februarie.

În declarația sa, Carlson a spus că mass-media occidentală își induce publicul în eroare cu privire la războiul din Ucraina.

„Canalele lor de presă sunt corupte. Își mint cititorii și telespectatorii și fac asta mai ales prin omisiune”, a subliniat faimosul jurnalist.

„Nu suntem aici pentru că îl iubim pe Vladimir Putin. Suntem aici pentru că iubim Statele Unite. Și vrem să rămânem prosperi și liberi. Am plătit din banii noștri pentru această călătorie. Nu am luat niciun ban de la vreun guvern sau grup, nici nu cerem oamenilor să plătească pentru a vedea acest interviu. Oricine îl poate vedea (…). Elon Musk, spre cinstea lui, a promis că nu va suprima sau bloca acest interviu după ce îl vom posta pe platforma lui, X, și suntem recunoscători pentru asta. În contrast, guvernele occidentale vor face cu siguranță tot posibilul să cenzureze acest video pentru că ei fac asta, se tem de informațiile pe care nu le pot controla” - a mai spus Carlson.