ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți angajați din cadrul TVR Cluj, majoritatea etnici maghiari din cadrul redacției minorități, încearcă să forțeze demiterea actualei conduceri a studiolui teritorial. Surse din cadrul studioului susțin că acțiunea urmărește instalarea în fruntea instituției a unui manager apropiat de UDMR pentru a putea limita programe ce țin de identitatea națională a românilor, iar pe de altă parte pentru a opri orice fel de materiale în care sunt semnalate acțiunile iredentist șovine și autonomist-separatiste ce au loc pe teritoriul țării noastre, scrie Ziarul Făclia.

Recent, un așa zis "grup de jurnaliști din TVR Cluj” au dat publicității un document prin care critică managementul promovat de actualul director al studioului teritorial, d-nul Romeo Couți. Acest demers se înscrie într-o acțiune a angajaților de la redacția minorități, susținută și de UDMR, menită să ducă la demiterea actualului director. Printre acuzațiile care i se aduc lui Romeo Couți se numără faptul că a angajat studioul în proiectele ce au avut ca scop cultivarea identității naționale și întărirea relațiilor cu comunitățile de români din proximitatea României.

TVR Cluj a fost implicat în ultimii ani într-o serie de proiecte menite să contribuie la dezvoltarea presei de limba română în comunitățile istorice de români din Ucraina, Basarabia, Valea Timocului și Ungaria.

Se parce că aducerea în discuție a problemei românilor din comunitățile istorice din jurul României i-a deranjat pe unii dintre angajații TVR Cluj, iar acum cer demiterea directorului pentru a-și impune propria politică editorială.

Autorii documentului dat publicității consideră că emisiunile făcute de redactorii studioului TVR Cluj despre comunitățile istorice de români din Moldova și Ucraina nu au "nicio justificare editorială”.