ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andi-Eduard Manciu este șeful Grupului de Comunicare Strategică, structura guvernamentală care a decis închiderea unor siteuri, între care justițiarul.ro sau ortodoxinfo, relatează jurnalistul Ion Spânu în Cotidianul.

Conform acestuia, Manciu a fost student al SNSPA (fosta Academie Ștefan Gheorghiu, înainte de 1989), reporter la Realitatea TV, la Evenimentul Zilei, B1 TV și Mediafax. În 2015 s-a înscris în Partidul Național Liberal (PNL).

Jurnalistul de la Cotidianul a remarcat că și soția lui Manciu este în siajul PNL: conform declarației de avere a lui Manciu, nevasta sa este consilier în Administrația Prezidențială. În 2017, ea a fost numită membru supleant în CNA (Consiliul Național al Audiovizualului) ca repreezentant al Președintelui Klaus Iohannis.

„Cenzura aceasta a presei, făcută pentru a-i da satisfacție lui Klaus Iohannis, este, deci, opera unuia dintre cei mai obedienți fani ai Președintelui, Andi-Eduard Manciu devenind astfel exponentul unui pericol major care ne paște pe toți cei care lucrăm în presa neafiliată.

Tăcerea noastră în fața acestei cenzuri poate să ducă la creșterea continuă a acestui monstru mic născut din criza Coronavirus, căci, vorba unui înțelept, dacă închizi ochii și îți astupi nasul nu înseamnă că balta puturoasă nu există!”, conchide Ion Spânu.
 
Închiderea unor siteuri, inclusiv justițiarul.ro a fost semnalată ca un abuz de către mai mulți jurnaliști, inclusiv Ion Cristoiu.