„Două măicuțe au făcut circ pe stradă în Vaslui. Au scuipat și blestemat pe toți cei care le-au ieșit în cale” a anunțat ieri Libertatea. 

„VIDEO - Circ în plină stradă la Vaslui: Două măicuțe au scuipat și blestemat pe toți cei care le-au ieșit în cale” a titrat și Știripesurse.

„Caz șocant în Vaslui. Două măicuțe au scuipat și blestemat pe toți cei care le-au ieșit în cale”, a scris și Antena 3, la fel ca și ziare.com. Și exemplele pot continua, cu o mențiune pentru Vremea Nouă din Vaslui, care a scris că cele două sunt „măicuțe aghesmuite”.

Realitatea, însă, este alta. Cele două personaje turbulente nu erau deloc măicuțe, ci doar niște individe certate cu bunul simț. Nicio mănăstire nu le-a revendicat, iar unul dintre polițiștii locali care le-a legitimat a declarat că respectivele nici nu s-ar fi recomandat și nici nu au pretins vreodată că ar fi monahii. De altfel, o astfel de situație ar fi necesitat o investigație amănunțită asupra veridicității, mai ales că nu s-a mai auzit de așa ceva, dar nimeni nu s-a sinchisit să verifice dacă respectivele chiar sunt măicuțe.


„Cele două femei spun că ar veni din București și că vor să meargă să ajute la Mănăstirea Hadâmbu, în județul Iași. Nu au dovedit că ar fi măicuțe și nici nu au pretins acest lucru. Femeia mai tânără născută în localitatea Portari, județul Vaslui, iar cea mai în vârstă este din Galați”, a spus polițistul respectiv pentru Estnews.ro. Cele două persoane tulburate au părăsit, între timp, Vasluiul.
 
Aceste informații nu au determinat redacțiile care s-au pripit să modifice știrile scrise inițial.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews