Un spot TV în care apare liberalul Cristian Buşoi, aspirant la fotoliul de primar general al Capitalei, a fost interzis de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru încălcarea legislației privind publicitatea politică.

Spotul interzis aparţine unui ONG ce promovează drepturile pacienților şi a fost difuzat de toate posturile Intact ca o campanie de interes public. Astfel, conform monitorizării CNA, spotul, lansat în luna octombrie, a fost difuzat la Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia și ZU TV, informează Paginademedia.ro.

Spotul TV îl prezintă pe Cristian Bușoi, discutând cu diferite persoane sau scriind cu markerul pe un flipchart sau gesticulând și vorbind (fără sonor). „Asociația S.O.S. Drepturile Pacienților și doctorul Cristian Bușoi au creat singurul serviciu gratuit de asistență pentru pacienții din România.”, spune spotul. 

Potrivit legislației, "publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală.”

Campania a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei autosesizări din partea Monicăi Gubernat, membru CNA, care a considerat că spotul respectiv este publicitate politică. 

„Nu am nicio problemă cu spotul atâta vreme cât domnul Bușoi va dispărea de acolo. Dacă promovați doar ONG-ul, nu am nicio problemă. Acesta este motivul pentru care eu m-am autosesizat”, a fost mesajul Monicăi Gubernat, membru CNA, către reprezentantul Intact, avocatul Daniel Ionașcu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews