ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un spot TV în care apare liberalul Cristian Buşoi, aspirant la fotoliul de primar general al Capitalei, a fost interzis de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) pentru încălcarea legislației privind publicitatea politică.

Spotul interzis aparţine unui ONG ce promovează drepturile pacienților şi a fost difuzat de toate posturile Intact ca o campanie de interes public. Astfel, conform monitorizării CNA, spotul, lansat în luna octombrie, a fost difuzat la Antena 1, Antena 3, Antena Stars, Euforia și ZU TV, informează Paginademedia.ro.

Spotul TV îl prezintă pe Cristian Bușoi, discutând cu diferite persoane sau scriind cu markerul pe un flipchart sau gesticulând și vorbind (fără sonor). „Asociația S.O.S. Drepturile Pacienților și doctorul Cristian Bușoi au creat singurul serviciu gratuit de asistență pentru pacienții din România.”, spune spotul. 

Potrivit legislației, "publicitatea, pozitivă sau negativă, în legătură cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisă, cu excepţia perioadelor de campanie electorală.”

Campania a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei autosesizări din partea Monicăi Gubernat, membru CNA, care a considerat că spotul respectiv este publicitate politică. 

„Nu am nicio problemă cu spotul atâta vreme cât domnul Bușoi va dispărea de acolo. Dacă promovați doar ONG-ul, nu am nicio problemă. Acesta este motivul pentru care eu m-am autosesizat”, a fost mesajul Monicăi Gubernat, membru CNA, către reprezentantul Intact, avocatul Daniel Ionașcu.