ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preotul Visarion Alexa, cunoscută vedetă TV, a fost reținut de polițiștii din București, după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o în timp ce se spovedea, informează Antena 3.

În urmă cu o lună, femeia în vârstă de 37 de ani a mers la Poliție și a depus o plângere împotriva părintelui Visarion Alexa, parohul Bisericii "Pogorârea Sfântului Duh" – Militari.

Tânăra le-a povestit polițiștilor că în timpul unei spovedanii, părintele ar fi încercat să o agreseze sexual.

Astăzi, preotul-vedetă a fost audiat de polițiști și reținut pentru 24 de ore sub acuzația de agresiune sexuală. Potrivit unor surse, în fața anchetatorilor, el și-a recunoscut acuzația.

ACTUALIZARE ora 20.00: Conform Antena 3, momentan, față de Visarion Alexa a fost dispusă de către instanță măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Arhiepiscopia Bucureștilor a confirmat că luni va începe ancheta acestui caz. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autoritățile abilitate, este „suspendarea de la slujirea preoțească”.

Vasile Bănescu, colegul lui de la Trinitas TV (foto mai sus), s-a declarat șocat:

„În legătură cu Știrea referitoare la reținerea de către poliție a preotului Visarion Alexa din București in urma unor grave acuzații menționate deja in presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut șocantă.

Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează.

Vă pot spune doar ca Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă.

Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericesti in cadrul Consistoriului bisericesc”, a transmis co-vedeta TV jurnaliștilor săi preferați.

Ultima emisiune a activistului vaccinist Visarion Alexa de la Trinitas TV a fost cu Mihail Neamțu despre „cum se roagă cărturarii”, Neamțu amintind probabil cum, în WC-ul pe a cărui fereastră a fost fotografiat cu Monica Macovei la sediul PDL după fraudarea Referendumului de suspendare a lui Băsescu, se ruga să iasă Tismăneanu sau Patapievici președinți, măcar la IICCMER și ICR, ca să-i deconteze turul pământului și al pantalonilor. Se pare că nu i-a purtat noroc cursantul lui Pleșu. Nu ne bucurăm deloc, pentru că Visarion Alexa este, din păcate pentru noi, Biserica Ortodoxă Română, și preot. Dar nici nu putem să nu observăm că Dumnezeu nu bate cu parul... Cine știe câți morți și mutilați a făcut cu îndemnurile lui la vaccinare, făcute chiar din biserică?!...

Ne rugăm ca Dumnezeu, soția lui și victima agresată să-l ierte!

Notăm că despre acest tip de acuze se aude demult dinspre Biserica din Militari. Dacă le-am auzit noi, desigur, doar ca zvonuri, iată, acum confirmate, cum de nu le-a auzit și colegul lui de platou, care se erijează în ochiul și timpanul Patriarhiei?

Ne e frică să ne gândim ce șocuri l-ar mai putea aștepta pe purtătorul de cuvânt de la Patriarhie.

Poliția a transmis următorul comunicat:

„În data de 17 august a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 20 Poliție au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual.

Polițiștii au demarat de îndată investigațiile, iar ulterior, în data de 16 septembrie a.c., bănuitul a fost condus la sediul subunității pentru audieri. 

În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanței cu propunere legală.
 
Activitatea polițiștilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
           
Cercetările sunt continuate de polițiști din cadrul Secției 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii infractiunii de agresiune sexuală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată într-un comunicat al Poliției Capitalei.

PS: Observăm cu regret că Vasile Bănescu și-a șters emisiunea de propagandă vaccinistă cu Visarion Alexa. Este vorba de emisiunea Trinitas „Credință și Cultură. Vaccinul și vaccinarea - Între teamă, speranță și încredere (25 01 2021)”, realizator dl. Vasile Bănescu, participanți, invitații săi speciali,  pr. Visarion Alexa și cercetătorul Ștefan Dascălu de la Universitatea Oxford, întâmplător aceeași instituție co-producătoare a „vaccinului” Covid Astra Zeneca, decorat cu Ordinul „Sfinții Martiri Brâncoveni”, personal, la Londra.

Este păcat ca informațiile prețioase din această emisiune să lipsească din cultura și credința vaccinării așa că o vom găsi noi pentru posteritate. FOTO: