ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fost politician a transmis astăzi că purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, îi „trimite mesaje” de „amenințare și hărțuire”. El cere, pe bună dreptate, ca Vasile Bănescu să fie demis „de urgență” de la Patriarhia Română, informează și ȘtiripeSurse. În susținerea sa, Mihail Neamțu invocă un mesaj primit de la Vasile Bănescu în care Micul Richelieu de la Patriarhie îi scrie cu aplomb: „V-ați pierdut deplin rușinea și bunul simț...”. Mihail Neamțu spune că a primit mesajul „pe Whatsapp de pe numărul telefonic al domniei sale. Spărtura nu e în cont, ci altundeva.”, scrie acesta, care subliniază că purtătorul de cuvânt al Patriarhiei și-a depășit cu mult prerogativele și ar trebui demis.

ActiveNews confirmă că Eminența Roșie de la Patriarhiei, cum mai e poreclit Vasile Bănescu de către preoțimea din București, încalcă sistematic orice cutumă profesională, refuzând să mai răspundă cererilor îndreptățite ale presei independente cu privire la aspecte ce țin de Biserica Națională, dacă aceasta îi și critică prestația, îndreptându-și atenția cu predilecție către posturile și site-urile progresiste, ca Digi 24, Hotnews și G4Media sau blogurile conduse de personaje anticreștine de sex feminin  din siajul neokominterniștilor de la GDS, cu o morală îndoielnică cunoscută în toată presa de la Iași și București. Practic, Bănescu a blocat comunicarea întregii instituții a Patriarhiei tocmai cu presa creștină care apără Biserica de fiecare dată când e necesar.

Recentul caz legat de lipsa lui de reacție la blasfemierea Părintelui Arsenie Boca, aflat pe lista de canonizări a Sfântului Sinod, caz în care mai degrabă s-a solidarizat cu agresorul anticreștin care întinează memoria Sfântului Ardealului, ar trebui să fie suficient pentru demiterea lui neîntârziată. Dar acesta este numai ultima picătură dintr-o serie care a umplut paharul cu otravă pe care îl varsă zilnic chiar la adresa creștinilor din România.

„Cunoașteți un singur purtător de cuvânt dintr-o instituție publică sau privată a României care încalcă sistematic protocolul și procedurile din rațiuni de vendetă personală?”, se întreabă Neamțu.

Într-adevăr, în 33 de ani de presă post-decembristă nu a mai existat personaj ca Bănescu. Chiar și când ziariști care lucrează la ActiveNews în prezent se aflau în proces cu Ion Iliescu ca președinte al României sau în polemici publice cu purtătoarea sa de cuvânt, nu exista să se întrerupă comunicarea instituțională, democratică, între Președinția României și presă, instituție a interesului public fără de care democrația nici nu poate exista.

Reamintim că și alți intelectuali creștini, cum ar fi Iulian Capsali, au cerut demiterea personajului. Anul trecut acesta afirma că amânarea demiterii lui Bănescu este nefastă. „Concluzionând: cu cât demisia d-lui Bănescu va fi luată în considerație cu celeritate, cu atât pagubele aduse de acesta Bisericii vor fi mai puțin ample.”, scrie Iulian Capsali.

Asociația Pro Vita București a cerut de asemenea demiterea lui după ce acesta s-a exprimat la posturile progresiste în favoarea avortului, adică a uciderii copiilor nenăscuți.

De asemenea, ActiveNews a scris în atenția Sfântului Sinod al BOR demonstrând cu dovezi indubitabile că Vasile Bănescu, autointitulat purtător de cuvânt al Bisericii, MINTE despre vaccinurile Covid și în al 13-lea ceas, sfidând morala creștină și sufletele copiilor uciși în numele științei.

Vasile Bănescu este o calamitate pentru Biserica Ortodoxă Română și nedemiterea sa de către Preafericitul Părinte Daniel nu face decât să sporească în toate mediile comentariile cu privire la o posibilă șantajare a Patriarhului.