ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gigantul în materie de plăți Visa a prezentat săptămâna trecută tehnologia sa de plată biometrică prin palmă în cadrul unui eveniment care a marcat transformarea Centrului său de inovare din Singapore. În timpul evenimentului, vizitatorii au fost invitați să folosească cititorul de palmă și să își asocieze semnătura la cardul de plată pentru o tranzacție, conform Biometric Update.

"Viitorul plăților biometrice este promițător și este pregătit să revoluționeze experiența de vânzare cu amănuntul", a declarat Kunal Chatterjee, șeful departamentului de inovare al Visa Asia Pacific.

Tehnologia este încă relativ incipientă și, cel mai probabil, nu va deveni o piață de masă pentru o vreme, adaugă el. Diferiți factori influențează acceptarea plăților biometrice, inclusiv reglementările, tehnologia și acceptarea de către consumatori, care depinde adesea de piață.

"Cu toate acestea, ritmul actual de integrare și acceptare a noilor tehnologii pe care îl vedem este foarte încurajator și ne așteptăm ca plățile biometrice să devină mai răspândite în următorul deceniu", a declarat Chatterjee pentru site-ul de știri tehnologice Hardwarezone din Singapore.

Visa a prezentat pentru prima dată tehnologia sa de plată cu palma în 2015.

În anul 2023 s-au înregistrat unele progrese în ceea ce privește avansarea plăților bazate pe palmier. Amazon Web Service a introdus sistemul său de plată cu palma, axat pe comerțul cu amănuntul, Amazon One, în 200 de locații din SUA. Compania speră, de asemenea, că tot mai multe organizații vor adopta sistemul său de autentificare cu ID-ul din palmă One Enterprise.

În China, WeChat Pay a încheiat un parteneriat cu metroul din Beijing pentru a permite efectuarea de plăți cu ajutorul palmelor pe linia de mare viteză Daxing International Airport Line.

Potrivit lui Chatterjee, unele dintre principalele beneficii ale plăților biometrice pentru Visa constau în oferirea unor cumpărături mai personalizate, mai simple și mai sigure.

Visa a prezentat alte tehnologii de plată și de retail în cadrul Centrului său de inovare din Singapore, deschis inițial în 2016. Printre acestea se numără cumpărăturile virtuale de realitate augmentată (AR) combinate cu inteligența artificială predictivă, precum și procesul de luare a deciziilor de afaceri bazat pe date.