ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vlogger-ul Alexandru Bălan, cunoscut drept „Colo”, a fost reținut de polițiști, marți seara, după ce a fost audiat mai multe ore de anchetatorii de la Secția 9 din Capitală, a anunțat Mediafax, citând surse din Poliție.

Alexandru Bălan a fost reținut pentru 24 de ore.

El va fi prezentat, miercuri, judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, au precizat sursele citate.

La începutul lunii iunie, Poliția Capitalei a deschis o anchetă după ce vlogger-ul Alexandru Bălan a instigat la violarea minorelor, după ce a povestit o experiență personală pe care a avut-o cu o fată de 16 ani.

„În urma informațiilor apărute în media, cu privire la anumite declarații ale unui bărbat ce activează în zona on line, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat verificări pentru stabilirea situației de fapt și de drept”, a precizat Poliția Capitalei, la acel moment, pentru Mediafax.

Verificările au început după ce tânărul a afirmat, într-un videoclip postat pe Youtube.com, cu referire la adolescente, că unele dintre ele merită „să le dai cu palmele, să le ții cu capul de pereți, să le pui piciorul pe față”.

„Colo” este urmărit, pe Youtube, de peste 850.000 de persoane.

Pe internet a apărut o petiție prin care se cere eliminarea tuturor conturilor lui Alexandru Bălan, documentul fiind semnat de aproape 45.000 de persoane.