ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ziaristul Narcis Daju consideră că reacția oamenilor politici în cazul Sorinei din Baia de Aramă demonstrează că pentru aceștia contează mai mult ce crede Ambasada SUA decât cei pe care ar trebui să-i reprezinte.

Reacția sa a venit ca urmare a declarațiilor premierului Dăncilă, dar rămase fără acoperire. La 9 zile de la scenele care au îngrozit o țară, fetița rămâne într-o situație incertă.

„Dăncilă spune că nu e normal ce s-a-ntâmplat cu Sorina, că, pentru binele ei, trebuia să rămână la familia din Baia de Aramă, care a crescut-o, că PSD-ul va modifica legislația în așa fel încât niciun alt copil să nu mai treacă printr-o astfel de dramă, că e incalificabil felul în care procuroarea Pițurcă s-a purtat cu Sorina.


Dar acestea sunt doar vorbe.

Dăncilă e primul ministru al României, o țară în care, la 9 (nouă) zile de la barbaria de la Baia de Aramă, nu a picat niciunul dintre cadavrele șpăgare din institutiile de stat care s-au aliat împotriva fetiței de 8 ani.

Nici tuta din fruntea guvernului și a PSD-ului, nici Orban, nici Cioloș, nici Barna nu empatizează nici măcar la parametri minimali cu poporul acesta.

Toți așteaptă să uităm de acest caz, și de Sorina.

Relația lor cu Ambasada SUA e mai importantă decât fiecare dintre copiii acestei țări. Probabil, chiar mai mportantă decât copiii lor, fie ei adoptați sau nu.

Repet: nu poți să fii prim-ministru în funcție și să vii cu un astfel de discurs politicianist, prin care te dai cu capul de pereti față de situația Sorinei, fără să poti pune pe masă absolut nicio masura a ta, de premier.

Nu poti pretinde că esti, în România, alternativa la tuta asta, si la partidul ei, din moment ce nici tu, Orban, nici tu, Barna, nici tu, Ciolos, n-ati suflat o vorba pe subiect.

Pentru că Ambasada SUA”, a notat Daju.