Locuitorii Bucureștiului au putut observa de câtiva ani foarte multe avioane deasupra orașului. Nu este vorba doar de faptul că a crescut numărul companiilor care au ales Otopeniul ca punct de plecare pentrru diferite destinații. Pur și simplu avioane din toată lumea, mai ales din zona Golfului, survolează Bucureștiul zi de zi, 24 de ore din 24, pentru că pe aici este culoarul de zbor.

Pe lângă poluarea celor peste 1,2 milioane de mașini care circulă în București zi de zi, locuitorii sunt nevoiți să suporte și poluarea avioanelor, dar și zgomotul produs de unele dintre acestea.

Pe lângă acest lucru legat de mediu, există și riscul prăbușirii. Ipotetic. Dacă ar fi să se întâmple un accident, un avion ar cauza pagube imense la sol, putându-se prăbuși peste un bloc. Poate că o deviere de 20-30 kilometri ar fi mai indicată, mai ales că pentru un avion care zboară cu 800 km/h aceste lucru nu ar fi o mare problemă.

Cu FlightRadar24.com poți afla ce avioane zboară în acest moment, ce rută au și încă o serie de detalii foarte interesante. Poți găsi avioane după numărul lor și poți accesa chiar și istoria zborurilor. Și site-ul Romatsa îți oferă această posibilitate.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews