Locuitorii Bucureștiului au putut observa de câtiva ani foarte multe avioane deasupra orașului. Nu este vorba doar de faptul că a crescut numărul companiilor care au ales Otopeniul ca punct de plecare pentrru diferite destinații. Pur și simplu avioane din toată lumea, mai ales din zona Golfului, survolează Bucureștiul zi de zi, 24 de ore din 24, pentru că pe aici este culoarul de zbor.

Pe lângă poluarea celor peste 1,2 milioane de mașini care circulă în București zi de zi, locuitorii sunt nevoiți să suporte și poluarea avioanelor, dar și zgomotul produs de unele dintre acestea.

Pe lângă acest lucru legat de mediu, există și riscul prăbușirii. Ipotetic. Dacă ar fi să se întâmple un accident, un avion ar cauza pagube imense la sol, putându-se prăbuși peste un bloc. Poate că o deviere de 20-30 kilometri ar fi mai indicată, mai ales că pentru un avion care zboară cu 800 km/h aceste lucru nu ar fi o mare problemă.

Cu FlightRadar24.com poți afla ce avioane zboară în acest moment, ce rută au și încă o serie de detalii foarte interesante. Poți găsi avioane după numărul lor și poți accesa chiar și istoria zborurilor. Și site-ul Romatsa îți oferă această posibilitate.