Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer intervine la premierul Victor Ponta pentru a nu se adopta Codul Silvic. 

Într-o scrisoare trimisă oficialului român şi publicată de portalul stiripesurse.ro, austriecii ameninţă Guvernul că limitarea defrişărilor afectează relaţiile româno-austriece. Firma austriacă doreşte eliminarea pragului de 30%  dintr-un sortiment industrial de masă lemnoasă din fiecare specie care poate fi achiziţionat/ procesat de către un operator sau un grup de operatori economici.
 
"Investim în România din anul 2002", începe scrisoarea, care continuă apoi cu investiţiile pe care compania austriacă le-a realizat în Covasna, Sebeş, Rădăuţi, Comăneşti sau Siret. "În 2013 s-au plătit 28 de milioane de euro taxe către stat", iar apoi urmează cererea de scoatere a plafonului de 30% din codul Silvic, România fiind ameninţată un proces la Washington, acolo unde se rezolvă disputele legate de drepturile investitorilor.


Nu este prima oară când România se confruntă cu astfel de probleme din partea austriecilor. După ce Camera Deputaţilor a dorit să iniţieze o lege prin care ar urma să se creeze un  corp independent al experților și al evaluatorilor auto (CEETAR), înlăturându-se astfel sutele de mii de situații în care companiile de asigurări îi înșală pe șoferii din România care sunt implicați în accidente auto, pe adresa legislativului a sosit o scrisoare de la Ambasada Austriei din Bucureşti. În document se spune clar că Austria este foarte interesată ca acea lege să nu treacă, având în vedere că mai multe companii austriece de asigurări s-au plâns că le-ar afecta câştigurile. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.