Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer intervine la premierul Victor Ponta pentru a nu se adopta Codul Silvic. 

Într-o scrisoare trimisă oficialului român şi publicată de portalul stiripesurse.ro, austriecii ameninţă Guvernul că limitarea defrişărilor afectează relaţiile româno-austriece. Firma austriacă doreşte eliminarea pragului de 30%  dintr-un sortiment industrial de masă lemnoasă din fiecare specie care poate fi achiziţionat/ procesat de către un operator sau un grup de operatori economici.
 
"Investim în România din anul 2002", începe scrisoarea, care continuă apoi cu investiţiile pe care compania austriacă le-a realizat în Covasna, Sebeş, Rădăuţi, Comăneşti sau Siret. "În 2013 s-au plătit 28 de milioane de euro taxe către stat", iar apoi urmează cererea de scoatere a plafonului de 30% din codul Silvic, România fiind ameninţată un proces la Washington, acolo unde se rezolvă disputele legate de drepturile investitorilor.


Nu este prima oară când România se confruntă cu astfel de probleme din partea austriecilor. După ce Camera Deputaţilor a dorit să iniţieze o lege prin care ar urma să se creeze un  corp independent al experților și al evaluatorilor auto (CEETAR), înlăturându-se astfel sutele de mii de situații în care companiile de asigurări îi înșală pe șoferii din România care sunt implicați în accidente auto, pe adresa legislativului a sosit o scrisoare de la Ambasada Austriei din Bucureşti. În document se spune clar că Austria este foarte interesată ca acea lege să nu treacă, având în vedere că mai multe companii austriece de asigurări s-au plâns că le-ar afecta câştigurile. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews