Cea mai lungă pistă de biciclete din România - şi singura pentru pasionaţii de mountain bike - va avea puţin peste 100 de kilometri şi va lega Braşovul de Mureş. trecând prin satul Viscri. O fundaţie din zonă a câştigat un concurs cu fonduri elveţiene, iar acum se lucrează la această pistă care ar trebui să fie gata până în iunie. Traseul trece şi prin Sighișoara și este exclusiv prin păduri şi pășuni, departe de drumul național, potrivit digi24.ro.

Pista de biciclete va avea 103 kilometri şi va lega două judeţe: Braşov şi Mureş. Va fi inaugurată în această vară, cu un concurs naţional de mountain bike.

"Finanțarea cea mai mare a venit din fondul de cooperare româno-elvețian, respectiv 280.000 de franci elvețieni și, împreună, anul acesta, undeva în iunie, sperăm să ajungem la cifra de 103 kilometri de traseu construit", a spus Cristian Gherghiceanu, coordonator de proiecte la fundația ADEPT.

Acum doi ani au fost construiți primii opt kilometri. Iniţiatorii proiectului s-au trezit cu o avalanşă de turişti. Pista pornește din Viscri și traversează nouă sate şi orașul Sighișoara. Cea mai mare parte a traseului trece prin pădure şi nu se intersectează în nici o zonă cu drumul naţional.

"Este minunat să ieși de pe traseu, să vezi dealurile și viața rurală. Da, este fantastic", a spus Olly Brum, turist străin.

"Traseul este fantastic, genial! A fost făcut cu foarte multă atenție și responsabil. Se integrează perfect în peisaj, ceea ce este grozav", este de părere şi Clamy Brum, turistă.

În comunele de pe traseu există patru centre de închiriat biciclete. Spre exemplu, în Viscri, o bicicletă poate fi rezervată cu 50 de lei de dimineața până seara.