Un celebru actor de la Hollywood, câștigător al Premiului Oscar, a transmis un mesaj Guvernului României, referitor la protejarea pădurii din zona Vidraru.
 
Leonardo di Caprio a promovat pe contul său de Instagram o campanie Greenpeace de ecologizare a pădurii din zona lacului Vidraru. Actorul a mai scris despre efortul voluntarilor din 11 țări de a atrage atenția Guvernului de la București că trebuie să protejeze această zonă.

În doar 15 ore, postarea a primit peste 200.000 de aprecieri și peste 700 de comentarii.

"Voluntarii Greenpeace colectează gunoiul lăsat în pădurile românești, de la stația din apropierea Lacului Vidraru, râul Argeș, bazin hidrografic amenințat de exploatarea forestieră ilegală și de defrișări.
 
Luna trecută, voluntarii Greenpeace din 11 țări europene (România, Austria, Germania, Belgia, Olanda, Ungaria, Croația, Finlanda, Slovacia, Slovenia și Elveția) au început o mapare a uneia dintre ultimele păduri seculare din Europa, cu scopul de a sublinia necesitatea ca Guvernul român să o protejeze", a scris di Caprio, potrivit b1.ro.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews