Nu mai puțin de 19 proiecte de reamenajare a centrului Capitalei au votat consilierii generali, valoarea lucărilor, derulate în următorii șapte ani, ajungând la 200 de milioane de euro.

„Vrem ca tot spațiul acesta să devină un mare spațiu pietonal cu piste pentru bicicliști, vrem să devină un spectacol de apă și să păstrăm tot ce înseamnă structură verde”, explică arhitectul Mario Kuibuș.

Zone de promenadă ar urma să apară, potrivit digi24, între Piața Unirii și Piața Constituției, în fața Sălii Palatului, la Piața Cantacuzino, la Piața Lahovari și pe malurile Dâmboviței, cu poduri peste râu, care să facă legătura între nordul și sudul orașului. 

Pentru mașini, accesul în centrul orașului va fi limitat.

„Mașinile parcate pe trotuar sau la marginea străzii ar urma să dispară, conform proiectului. În schimb, Primăria Capitalei vrea să construiască peste 2.800 de locuri de parcare noi. Două parcări subterane vor fi aici, la Sala Palatului, cu câte 500 de locuri fiecare. Dar cea mai mare parcare subterană va fi în Piața Constituției, cu aproape 1000 de locuri noi, în total.”

Asociațiile de proprietari din zonă s-au revoltat, însă. Oamenii se tem că parcările subterane vor pune în pericol fundațiile blocurilor.  Proiectul ar urma să fie gata cel târziu în anul 2023.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews