Nu mai puțin de 19 proiecte de reamenajare a centrului Capitalei au votat consilierii generali, valoarea lucărilor, derulate în următorii șapte ani, ajungând la 200 de milioane de euro.

„Vrem ca tot spațiul acesta să devină un mare spațiu pietonal cu piste pentru bicicliști, vrem să devină un spectacol de apă și să păstrăm tot ce înseamnă structură verde”, explică arhitectul Mario Kuibuș.

Zone de promenadă ar urma să apară, potrivit digi24, între Piața Unirii și Piața Constituției, în fața Sălii Palatului, la Piața Cantacuzino, la Piața Lahovari și pe malurile Dâmboviței, cu poduri peste râu, care să facă legătura între nordul și sudul orașului. 

Pentru mașini, accesul în centrul orașului va fi limitat.

„Mașinile parcate pe trotuar sau la marginea străzii ar urma să dispară, conform proiectului. În schimb, Primăria Capitalei vrea să construiască peste 2.800 de locuri de parcare noi. Două parcări subterane vor fi aici, la Sala Palatului, cu câte 500 de locuri fiecare. Dar cea mai mare parcare subterană va fi în Piața Constituției, cu aproape 1000 de locuri noi, în total.”

Asociațiile de proprietari din zonă s-au revoltat, însă. Oamenii se tem că parcările subterane vor pune în pericol fundațiile blocurilor.  Proiectul ar urma să fie gata cel târziu în anul 2023.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.