Activiștii Greenpeace realizează un inventar al pădurilor virgine și cvasivirgine din zona Cumpăna-Vidraru, filmând cu drona întreaga zonă în timpul unui protest. Voluntari din mai multe țări, aflați într-o tabără pe malul Lacului Vidraru, lucrează la acest proiect și cer Ministerului Mediului să oprească orice intervenție în aceste păduri.

Reprezentanții Greenpeace au filmat cu drona întreaga zonă Cumpăna - Vidraru în timp ce au afișat un banner de aproximativ 70 de metri pătrați pe lacul Vidraru, cu mesajul ”Stop logging in Europe’s ancient forests” – Opriți tăierile în pădurile virgine ale Europei, în semn de protest.

Aproximativ 30 de voluntari din România, Elveția, Finlanda, Spania, Germania, Portugalia și Slovacia sunt în tabără și lucrează la inventarul pădurilor virgine și cvasivirgine din zona Cumpăna-Vidraru.

”Greenpeace cere Ministerului Mediului să oprească orice intervenție în pădurile virgine și cvasivirgine, să inițieze de urgență și să coordoneze un proiect național de inventariere a tuturor pădurilor virgine și cvasivirgine rămase și să introducă de urgență în Catalog toate pădurile nominalizate pentru includerea în lista patrimoniului mondial UNESCO (în număr de 24)”, se arată într-un comunicat al organizației.

Până acum, voluntarii au cartat 6,5 hectare de suprafețe de probă. Au fost înregistrați și măsurați 3.584 de arbori, arborele cu cea mai mare înălțime care a fost inventariat până acum este un brad de 47 de metri, iar arborele cu cel mai mare diametru este tot un brad, cu 93 de cm diametru.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews