Epicentrul cutremurul s-a aflat în apropierea orașelor Focșani, Mărăști și Adjud.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs marți, la ora 18.45, în zona Vrancea. Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul a avut adâncimea de 121 de kilometri, potrivit b1.ro.

În acest an nu s-a înregistrat nici un cutremur care să depășească magnitudinea de 5 grade, cele mai puternice seisme de până acum având 4,6 grade (pe data de 24 ianuarie și 16 martie).

Cel mai puternic cutremur din ultimii 10 ani a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter și s-a produs pe data de 22 noiembrie 2014, în Vrancea.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews