Deputatul Eugen Neață (PSD) a anunțat în plenul Parlamentului că va cere Guvernului să anuleze Memorandumul semnat de executivul Dacian Cioloș privind darea în administrare a peste 16.000 de hectare din Munții României fundației Conservation Carpathia (FCC), entitate controlată de omul de afaceri elvețian Hansjorg Wyss.

Acesta spune că FCC nu are intenția de proteja natura, ci are planuri patrimoniale. Deputatul susține chiar că dacă planurile FCC sunt duse la capăt, s-ar putea închide Transfăgărășanul.

Eugen Neață afirmă că pe 6 iulie se va deplasa în Munții Făgăraș, la Bâlea Cascadă, pentru a arbora drapelul României.

„Munții Făgăraș leagănul istoriei milenare a românilor în pericol!

Plecând de la dezbaterile publice organizate în județele Vâlcea, Brașov, Sibiu și Argeș privitoare la Fundația Conservation Carpathia, care paradoxal are intenții patrimoniale și nu acționează voluntar pentru salvarea naturii, am luat la cunoștință următoarele: Întreaga zonă a munților Făgărș, acolo unde a fost leagănul civilizației române, unde a trăit Basarab I, Vlad Țepeș și Mircea cel Bătrân, acolo unde s-a născut Țara Românească, am aflat că, într-o seară, "celebrul„ premier al României, Dacian Cioloș, a hotărât, printr-un Memorandum, s-o dea cu totul străinilor.

Astfel, deși toată legislația europeană pune pe primul plan dezvoltarea durabilă a comunităților, conservarea biodiversității naturii așa cum a creat-o Dumnezeu și a ajutat-o omul, cu toate poienile cu flori, cu pădurile sale, cu stânele cu oi, vite și cai, cu satele și locuitorii lor, cu râurile și drumurile construite de oameni pentru a le face viața mai ușoară, Dacian Cioloș împreună cu ministrul Cristina Palmer, ajutați chiar de membrii fundației Carpathia au scris un Memorandum pe care, a doua zi l-au aprobat în ședința de Guvern, fără a avea aprobările interministeriale necesare!

Pun întrebarea legitimă: Ce alt act administrativ încheiat astăzi de o autoritate este mâine aprobat în Guvern? Niciunul!
În calitatea pe care o am, de deputat în Parlamentul României, reprezentant al poporului în forul legislativ al statului, cer Guvernului României să analizeze modul prin care acel Memorandum a fost întocmit și aprobat de Dacian Ciolos și apoi, să-l revoce de îndată!

Munții Făgăraș sunt leagănul civilizației române, simbolul întemeierii statului român. Sunt și trebuie să rămână în permanență legătura dintre oamenii zonei și așa cum aceștia i-au păstrat, conservat și dezvoltat 2000 de ani, sunt convins că o mai pot face încă 2000 de ani de aici înainte!

Așadar, să redăm românilor dreptul de a avea în continuare acces la munții și pădurile lor, de a putea pășuna în continuare turmele în munți, de a beneficia de lemnul de foc și de a putea să viziteze oricând doresc cetățile construite de străbunii lor.

În munții Făgăraș se află Transfăgărășanul, construcție monumentală a acestei țări, făcută cu priceperea și sacrificiul inginerilor, militarilor și muncitorilor români. Astăzi, Transfăgărășanul este o mândrie națională pentru noi românii.

Un parc național înseamnă declararea închiderii acestui drum de excepție. Acceptă românii acest lucru?! 
Să ne spună Dacian Cioloș, unde în Europa un parc național s-a înființat într-o zonă atât de populată ca Munții Făgăraș?
Unul din moștenii locului sintetiza istoria milenară a Munților Făgăraș prin cuvintele: "Nouă, oamenilor de la munte nu a venit nimeni să ne dea nimic! Toată lumea a venit și a luat!”.

De aceea, noi reprezentanții poporului trebuie să facem dreptate, să cerem cu toții revocarea Memorandumului!
Cetățenii străini, care nu au proprietăți în țara lor vor să devină stăpâni pe munții noștri! Românii sunt stăpâni peste munții lor și așa trebuie să rămână!

Simbolic, în data de 06 iulie 2019, voi merge în Munții Făgăraș, la Bâlea Cascadă, să arborez acolo drapelul României!!!”, sună declarația deputatului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews