Un fotograf a surprins imagini impresionante pe un câmp din Insulele San Juan din SUA.

Vulturul este un simbol al Americii. Este însă bine cunoscut și ca un hoț, care fură alimente de la ceilalți ori de câte ori apare ocazia.

Kevin Ebi, fotograf la LivingWilderness.com, se afla pe Insula San Juan în urmă cu câteva zile, unde urmărea vulpi tinere.

„O vulpe roșie a prins un iepure și o duce pe luncă", a scris el pe blog. „Mi-am scos camera cu ea pentru a capta acțiunea. Apoi, în spatele meu, am auzit strigatul vulturului chel. M-am întors și am văzut că se apropie repede. Știam că vrea ca iepurele”.

„Spre surprinderea mea, scena era și mai dramatică decât mă așteptam. Am crezut că vulpea va lăsa iepurele, dând vulturului o cină ușoară. În schimb, vulpea, cu maxilarul încă strâns pe iepure, a fost prinsă din greșeală de vulturul chel. Vulturul a ridicat vulpea și iepurele în aer, declanșând o luptă și mai dramatică”. 

Întreaga bătălie în aer a durat aproximativ 8 secunde, aducând un nou înțeles termenului de „vulpe zburătoare". În sfârșit, după ce a realizat că această bătălie nu poate fi câștigată, vulpea a renunțat la luptă, iar vulturul a scăpat-o de la o înălțime de aproximativ 6 metri.