Guvernul a interzis, prin proiect de lege, introducerea, din vara anului viitor, pe piața națională și comercializarea, din 2019, a pungilor de transport din plastic subțire cu mâner.

Este vorba de pungile subțiri care nu pot fi reutilizate, autoritățile obligându-i astfel pe comercianți să pună pe piață pungi, chiar și de plastic, dar reutilizabile, în vederea reducerii deșeurilor de plastic și evitării unor sancțiuni din partea Comisiei Europene. 

Proiectul trebuie avizat și de Parlament.

Astfel, conform deciziei Guvernului și în lipsa unor modificări în Parlament, începând cu 1 iulie 2018 va fi interzisă introducerea pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner. Începând cu 1 ianuarie 2019, comercializarea pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner va fi interzisă.

Conform proiectului de lege, interdicția vizează pungile de transport din plastic cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews