Guvernul a interzis, prin proiect de lege, introducerea, din vara anului viitor, pe piața națională și comercializarea, din 2019, a pungilor de transport din plastic subțire cu mâner.

Este vorba de pungile subțiri care nu pot fi reutilizate, autoritățile obligându-i astfel pe comercianți să pună pe piață pungi, chiar și de plastic, dar reutilizabile, în vederea reducerii deșeurilor de plastic și evitării unor sancțiuni din partea Comisiei Europene. 

Proiectul trebuie avizat și de Parlament.

Astfel, conform deciziei Guvernului și în lipsa unor modificări în Parlament, începând cu 1 iulie 2018 va fi interzisă introducerea pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner. Începând cu 1 ianuarie 2019, comercializarea pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner va fi interzisă.

Conform proiectului de lege, interdicția vizează pungile de transport din plastic cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.