Guvernul pregătește o lege prin care se prevede interzicerea introducerii pe piața națională și comercializarea pungilor de transport din plastic subțire cu mâner. Este vorba de pungile subțiri care nu pot fi reutilizate, autoritățile obligând astfel comercianții să pună pe piață pungi chiar și de plastic, dar reutilizabile, în vederea reducerii deșeurilor de plastic și evitării unor sancțiuni din partea Comisiei Europene.

Pe lângă interzicerea pungilor de plastic subțiri, proiectul stabilește că operatorii economici care introduc pe piață ambalaje trebuie să respecte, la fabricarea de ambalaje, cerințele esențiale privind caracterul reutilizabil al ambalajelor.

Comercianții vor trebui să aplice, pentru orice tip de ambalaj pentru transport, sistemul depozit, prin care clienții au dreptul să returneze ambalajul în schimbul unei sume pentru acesta. Firmele vor fi obligate să informeze consumatorii asupra sistemului de colectare și returnare a valorii de depozit plătită pentru acestea.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.