O fotografie cu prima floare care a crescut și înflorit în spațiu a fost făcută publică de NASA și a fost preluată într-o postare pe Twitter a lui Scott Kelly, astronaut de pe Stația Spațială Internațională (ISS). Este pentru prima dată când înfloresc plante în afara atmosferei terestre. 

A fost misiunea astronauților de la bordul Stației Spațiale Internaționale ca, timp de aproape doi ani, să cultive plante în condiții de microgravitate, iar acum, după câteva încercări nereușite, eforturile au fost răsplătite o dată cu primul buchet de cârciumărese comestibile (Zinnia elegans) înflorite în spațiu. 

"Prima floare crescută în spațiu își face debutul! #SpaceFlower #zinnia #YearInSpace".

"Aceste plante sunt foarte fragile, așa că a fost ceva mai complicat să le creștem", spune Trent Smith, manager al Veggie Project, potrivit tvr.ro.

Echipa s-a temut de câteva ori că încercările vor eșua, dar Kelly a readus la viață plantele, după ce frunzele începuseră să mucegăiască din cauza umidității ridicate. "Se pare că plantelor noastre nu le merge prea bine", spunea recent Scott Kelly. "Trebuie să îl trezesc pe Mark Watney (din filmul 'The Martian' — n.r.), care doarme în mine", glumea el.

În cele din urmă, grădinarii din spațiu și-au atins scopul — au reușit să recolteze flori comestibile. "Dacă acest lucru funcționează, vom reuși poate să ne cultivăm propriile roșii în spațiu", a adăugat el.

Dar nu este prima dată când cresc plante în spațiu. Echipa de astronauți a instalat pe ISS sistemul de plantare Veggie încă de la jumătatea anului 2014, obținând o recoltă de salată cultivată fără a utiliza pământ.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de infuențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te.


Fiecare dintre voi poate contribui. Susține ActiveNews