Patru copii au fost luați de viitură, vineri, în localitatea prahoveană Sângeru, dintre care unul a fost găsit mort, 12 localități din județ sunt afectate de inundații, iar secretarul de stat Raed Arafat a ajuns în Prahova pentru a inspecta zonele afectate de intemperii, potrivit Agerpres.

O femeie și cei patru copii ai săi, cu vârste cuprinse între 9 luni și 6 ani, au fost luați de viitură în Sângeru. Mama copiilor a fost salvată de un cetățean, însă fetița de trei ani, singura găsită dintre frați, nu a mai putut fi resuscitată. Conform ISU Prahova, în căutarea copiilor au fost constituite mai multe echipaje de căutări pe ambele maluri ale Cricovului Sărat. 

Aceeași instituție precizează că, la nivelul județului Prahova, sunt semnalate inundații la nivelul a 12 localități, cu circa 130 gospodării afectate, mai multe persoane fiind surprinse de viiturile formate în urma scurgerilor de pe versanți. 

„Din datele centralizate până la această oră situația se prezintă astfel: în localitatea Lăpoșel sunt semnalate patru case inundate la care forțele de intervenție nu pot ajunge din cauza unei viituri (...); în localitatea Lapoș s-au autoevacuat la rude 100 de persoane (fără probleme medicale) din cauza unei viituri care a afectat mai multe gospodării; în Dârvari, pe DJ 101F, din cauza unei viituri, un microbuz cu 25 pasageri a derapat într-un șanț, nu sunt victime”, informează I.S.U. Prahova.

În Valea Călugărească, pe DN 1B, s-a format o viitură care traversează drumul, blocând circulația a șase autovehicule (patru autoturisme și două autocamioane).

„Pasagerii s-au autoevacuat cu excepția a două persoane din autocamioane care refuză evacuarea. În Valea Ursoi se intervine pentru evacuarea a patru persoane care nu mai pot ieși din locuințe. De asemenea, există și un caz medical (bărbat, 17 ani, atac de panică) la care echipajul medical nu poate interveni din cauza unei viituri; în Cornu de Sus un bărbat de 57 ani acuză dureri la membrele inferioare, ambulanța nu poate interveni din cauza apei de pe carosabil provenite de la o viitură”, mai anunță I.S.U. Prahova.

Se mai acționează pentru evacuarea apei din mai multe locuințe în Berceni, Albești, Paleologu și Valea Călugarească, precum și la Spitalul Județean Ploiești, unde apa a inundat subsolul clădirii.

„Intervin în teritoriu forțe și mijloace din cadrul ISU, IPJ, IJJ și autoritățile locale (ASAS, 1 ACI cu 1 barcă pneumatică, 5 APIC, 3 echipaje medicale). În urma discuției telefonice cu centrul de prognoză din cadrul ANM a rezultat faptul că în următoarele 2 ore se vor înregistra precipitații în zonele afectate în cantități de 10 l/mp/h, iar pe parcursul nopți există riscul apariției unor noi sisteme convective ce vor genera cantități importante de precipitații. Se va elabora o prognoză specială pentru județul Prahova. Localitățile afectate sunt în zona de est a municipiului Ploiești”, a transmis I.S.U. Prahova. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews