Retailerul de bricolaj Leroy Merlin a anunțat miercuri că a demarat, începând cu luna februarie, procesul de delistare a tuturor produselor din lemn provenite de la companii naționale și internaționale care nu respectă standardele de sustenabilitate și certificările FSC (Forest Stewardship Council) și PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification).

Această decizie vizează direct produsele celor de la Holzindustrie Schweighofer, care în urmă cu două săptămâni au pierdut certificarea FSC. Acest act atestă faptul că pădurile sunt administrate responsabil, ceea ce se pare că nu se întâmplă în cazul Schweighofer.

Retailerul francez, cu 15 magazine în România, menționează că procesul de înlocuire a produselor delistate se va întinde pe o perioadă de maxim trei luni, iar pentru aceasta, departamentele de tâmplărie și materiale de construcții din cadrul Leroy Merlin România sunt deja în negocieri cu noi furnizori, după cum se arată într-un comunicat de presă.

Și nemții de la Hornbach au anunțat că încheie colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer începând cu prima lună a acestui an pentru comercializarea lemnului de construcții și a celui rindeluit, o gamă de produse pentru care a fost ales un alt furnizor.

Holzindustrie Schweighofer, cu afaceri de 447 de milioane de euro în 2015, este cel mai mare jucător din industria locală a lemnului, evaluată la 4-5 miliarde de euro anual.  Compania deține fabrici de cherestea la Sebeș, Rădăuți și Reci (Covasna), având de asemenea și o fabrică de panouri încleiate din lemn masiv, la Siret, și una de panel, la Comănești.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews