Un strat de zăpadă de aproape 40 de cm s-a așternut într-un oraș din Sahara. Este pentru a treia oară în 37 de ani când în orașul Ain Sefra din Algeria ninge.

Furtuna de zăpadă s-a abătut asupra regiunii duminică noapte, unde a început să ningă încă de la primele ore ale dimineții, iar dunele de nisip au fost acoperite cu un strat consistent.

Căderile de zăpadă pe dunele deșertului devin ceva obișnuit pentru Sahara. Este al treilea an la rând în care ninge în această zonă, după aproape patru decenii în care nu s-au produs astfel de fenomene.   

Anul trecut, tot pe lângă Ain Sefra a fost, a nins pentru prima dată în Sahara din februarie 1979. Astfel de fenomene nu sunt văzute cu ochi buni de cei care promovează încălzirea globală și care cheltuiesc sume colosale pentru așa zisa protecție împotriva acesteia.

De obicei,în timpul verii temperatura ajunge la + 37 ° C în această regiune, iar în timpul iernii, temperaturile oscilează în jurul valorii de zero.   

 Dar anul acesta aerul rece care a coborât din Atlanticul de Nord prins Spania a ajuns în Maroc și în vestul Algeriei, sâmbătă noapte. Rezultatul a fost că a nins pe platourile înalte ale deșertului Sahara.