Miercuri, Federația pentru Apărarea Pădurilor, a protestat în fața Guvernului României, acuzând mai multe nereguli în administrarea fondului silvic, dar și lipsa de protecție a pădurarilor și micilor proprietari de pădure. Lista completă a celor din domeniul silvic este accesibilă aici.
 
În urma dezvăluirilor făcute de reprezentanții proprietarilor și lucrătorilor din domeniul silvic, președintele Alianței Noastre România, Marian Munteanu, a declarat pentru ActiveNews că este solidar cu protestatarii care activează în acest domeniu.

„Cu ocazia protestului din Piața Victoriei, am constatat cât de puțini sunt aceia, care sunt realmente interesați de soarta pădurilor României. Deși în ultimii ani o mulțime de ONG-uri, care mai de care mai 'civile' au plâns în hohote pe la televiziuni de dragul codrilor românești, iată că acum când apar oamenii aceștia cu probleme reale, nimeni nu-i bagă-n seamă.
 
Se pare că pentru unii, problema esențială a protejării pădurii apare doar când trebuie protestat politic, pentru a se bate-n piept pe rețelele de socializare, dar în rest, oamenii onești care se bat și uneori chiar mor - așa cum am văzut din relatarea dvs, pentru apărarea plămânului verde nu mai interesează pe nimeni...
 
Se dovedește că am avut dreptate când am pus între primele trei priorități ale programului Alianței Noastre, protejarea mediului și a pădurii. Suntem alături de pădurarii care-și fac onest datoria, suntem alături de proprietarii lăsați singuri în fața samsarilor de păduri din străinătate și îi rugăm să ne aducă la cunoștință toate abuzurile și nedreptățile la care sunt supuși. Împreună vom salva pădurile țării!”, ne-a declarat Marian Munteanu.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews