Un munte din România indică prognoza cu precizie, iar obișnuiții locului știu acest lucru.

Oricine coboară spre lacul Sfânta Ana poate observa două fisuri pe unul dintre pereții muntelui. După mirosul gazelor emanate, pot afla cu precizie dacă va ploua sau nu.

Turiștii obișnuiți să meargă la lacul Sfânta Ana din Harghita nu trebuie să consulte prognoza meteo. Pot doar să fie atenți la respirația înțepătoare a vulcanului adormit și află cu precizie dacă va ploua sau nu.

Explicația științifică este, potrivit tvr.ro, că la orice schimbare a presiunii atmosferice, gazele, precum dioxidul de carbon și sulful, urcă și astfel, prin fisuri, transmit un miros înțepător.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews