Miercuri, 16 noiembrie, reprezentanții Federației pentru Apărarea Pădurilor, ONG reprezentativ pentru sectorul silvic, care are în componența sa toate organizațiile profesionale și sindicale din sectorul silvic, asociația proprietarilor de păduri, dar și membri ai Academiei Române, au protestat în fața Guvernului României.

Președintele acestui ONG, Marian Stoicescu, a explicat pentru ActiveNews care sunt doleanțele oamenilor care au ieșit în stradă pe un frig năprasnic pentru a protesta. La pichetare au participat reprezentanți ai sindicatelor din silvicultură, atât din cea de stat, cât și din cea privată, etc.

Iată revendicările oamenilor din domeniul silvic:
 

„1) Solicităm premierului să suspende aplicarea ordonanței 51, vizând modificarea legii 171 privind contravențiile silvice, deoarece crează confuzii care pot să determine apariția abuzurilor din partea acestor organizații care controlează personalul silvic. 

2) Solicităm Guvernului să respecte și să aplice prevederile articolului 97 din Codul Silvic, astfel încât să se acorde subvențiilor pentru administrarea pădurilor private până în 30 de hectare. Deși s-a promis acordarea acestei subvenții de la 1 octombrie și până acum nu s-a făcut nimic. Sunt 600.000 de hectare de pădure neadministrate private, iar 400.000 sunt deja distruse. Fără aceste subvenții nu se pot angaja structuri specializate. Probabil se urmărește că aceste păduri, ale persoanelor fizice, să fie vândute. În aceste zile, cererea pentru păduri românești este foarte mare, în special din străinătate.

3) Cerem Guvernului să ia măsuri pentru oprirea înstrăinării pădurilor României, care sunt un bun național.

4) Solicităm Guvernului să înceteze inițiativele de a modifica Codul Silvic, aceste prerogative le are numai Parlamentul. Este o lege organică și Codul Silvic poate fi modificat numai în urma unor dezbateri organizate de Parlament.

Dacă revendicările noastre nu vor fi satisfăcute, vom continua să protestăm.

Lumea trebuie să știe că patru pădurari au fost omorâți în timp ce apărau pădurea de infractori. Peste 600 de pădurari și lucrători forestieri au suferit vătămări corporale grave”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews