O adevărată comoară turistică, unică în Europa, există în comuna Costești din Vâlcea. E vorba despre Muzeul Trovanților, locul unde oamenii sunt invitați să descopere ciudatele "pietre vii", așa cum le denumesc localnicii.

"Pietrele vii" impresionează prin formele bizare și dimensiunile care ajung până la 5 metri. Dar sunt puțini cei care știu de existența acest loc, pentru că în zona nu există indicatoare care să îndrume trecătorii, iar afișele lipite pe porțile muzeului sunt mici și greu de observat.

Cei care reușesc să ajungă totuși în acest loc mărturisesc că sunt impresionați de formele ciudate ale uriașilor bolovani numiți trovanți. Muzeul Trovanților este arie protejată de interes național și se află la marginea DN 67, între Râmnicu Vâlcea și Horezu.

Legenda spune că trovanții, care s-au format cu 6 milioane și jumătate de ani în urmă, ar crește după ploaie, potrivit stirileprotv.ro. Sunt artiști care susțin că trovanții l-au inspirat pe sculptorul Constantin Brâncuși, născut la Hobița, județul Gorj, la mică distanță de Costești.

Cei mai mari trovanți din lume ating 9 metri și se găsesc în Egipt. Din cauza formelor bizare, aceste formațiuni geologice au fost considerate de-a lungul timpului ouă de dinozauri.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews